Začnite písať

Kalendár mien

Matej prekypuje energiou a chuťou do života

Matej

Meniny: 24. február 

Pôvod mena: z hebrejského Mattijah – dar bohu  

 

Maťo, Maťko či Matejko prekypuje energiou a chuťou do života. Ak sa v jeho okolí objavia aktívni a cieľavedomí ľudia, ihneď hľadá spôsob, ako s nimi nadviazať kontakt a spoluprácu. Zaujímajú ho všetky oblasti života, o ktorých rád rozpráva a ešte radšej o nich premýšľa. Jeho dobrodružná povaha ho často privedie do rizikových situácií. Tie ho však ešte viac posilňujú.  

 

Osobný život: Kvôli citovej nestálosti a prelietavej povahe sa do manželstva veľmi nehrnie. Radšej bude slobodný, ako by mal partnerku podvádzať. Ak nájde temperamentnú ženu, ktorá s ním bude cestovať a zažívať rôzne dobrodružstvá, svadba sa mu nebude zdať ako zlý nápad. Veľká rodina s niekoľkými deťmi ale bude musieť počkať, kým zarobí dostatok peňazí.  

Pracovné uplatnenie: Živiť sa dokáže akoukoľvek prácou. Je flexibilný a zodpovedný, takže problém mu nerobí ani riadenie vlastného biznisu. Miluje šport a v mladom veku skúša šťastie aj v tejto oblasti. Ak nebude športovcom, naplnenie nájde aj v práci kondičného trénera alebo fyzioterapeuta.  

 

Obľúbené farby: krémová, svetlozelená, strieborná, sivá 

Ochranné kamene: perla, achát 

Vhodné znamenia: Rak, Panna, Kozorožec, Vodnár, Ryby 

Tagy