Začnite písať

INŠPIRÁCIE VZŤAHY

Ako bude na deti vplývať energia nového mesiaca v znamení Rýb?

Či už si z času na čas len tak mimochodom prečítate horoskop alebo sa astrológiou zaoberáte hlbšie, nepochybne ste si všimli, ako veľmi nás energia lunárnych a planetárnych pohybov dokáže ovplyvniť. Mnoho ľudí veľmi citlivo reaguje na zmeny Mesiaca akými sú spln alebo nov. Ako môžeme tieto sily využiť vo svoj prospech?

Čo znamená nov z pohľadu astrológie?

Rovnako ako spln, keď je mesiac najžiarivejší, aj nov dokáže z pohľadu zmien energie ovplyvniť to, ako sa cítime. Nov označuje začiatok úplne nového lunárneho cyklu. Nastáva, keď sa Mesiac nachádza medzi Slnkom a Zemou. V tejto fáze nie je Slnkom osvetlená žiadna časť privrátenej strany Mesiaca a osvetlená je len odvrátená strana. To znamená, že počas novu Mesiac zo Zeme vôbec nie je vidieť, čo vedie k čierno-čiernej oblohe. Máme tendenciu spájať temnotu s neznámym, čo môže byť určite zastrašujúce, ale v prípade nového mesiaca je to príležitosť rozhodnúť sa, čím chcete v najbližších týždňoch a mesiacoch nahradiť túto prázdnotu.

Obdobie, keď je Mesiac vo fáze novu, predstavuje silný bod, ktorý nám môže pomôcť si jasnejšie stanoviť svoje priority, ciele a vízie. Sú to momenty, v ktorých môžeme využiť túto temnotu tak, že sa stíšime, premýšľame, píšeme si denník, zapálime sviečku alebo robíme akýkoľvek rituál, ktorý nám pomôže sústrediť sa na svoje ciele. Je to ideálne obdobie na rozhovor s partnerom o vašich potrebách, na stanovenie si lepších hraníc alebo na zváženie nového prístupu k výchove vášho drobca. (A ak sa k niečomu náhodou nedostanete v skutočný deň novu, žiadny strach, efekt novu aj splnu trvá plus-mínus štyri dni od meteorologického dátumu každej fázy.)

Foto: Vedrana Filipović on Unsplash

Energia novu Mesiaca v Rybách v marci 2022

Pretože tento nastávajúci nov spadá do premenlivého vodného znamenia Rýb, je obzvlášť vhodný na to, aby podporil vašu predstavivosť. Astrologické obdobie Rýb nás všetkých môže nabádať, aby sme zvážili to, čo nevidíme na povrchu, najmä pokiaľ ide o naše emócie a kreativitu. Je to preto, že vodnému znameniu vládne Neptún, planéta snov, spirituality a nevedomia. Neptún má tiež tendenciu zahmlievať racionálne myslenie a sťažuje zistenie, čo je skutočné a čo nie. Takže ak máte pocit, že je pre vás ťažšie ukotviť sa v dňoch okolo tohto nového mesiaca, vedzte, že sa to netýka len vás.

Navyše, tento nový mesiac je v konjunkcii (to znamená na rovnakom mieste na oblohe) s Jupiterom, planétou expanzie a šťastia, čo má zväčšujúci účinok na všetko, s čím prichádza do kontaktu. Takže tie intenzívne imaginatívne nápady a hlboko zakorenené emócie, ktoré sa teraz objavia, sa môžu vďaka Jupiterovej prítomnosti ešte znásobiť.

Ako nov v znamení Rýb ovplyvní rodičov

Akú jednu vec by ste mali vedieť nielen o Rybách, ale o všetkých vodných znameniach? Sú neuveriteľne intuitívni a empatickí. Možno sa budete cítiť emocionálne citlivejší, ale zároveň aj vnímavejší k pocitom svojho dieťaťa. S pocitom, že ste na začiatku novej kapitoly, ktorú môžete napísať spolu, možno budete chcieť vytvoriť čarovnú chvíľu pre svojho drobca, či už to bude zahŕňať pozeranie na nočnú oblohu a rátanie hviezd alebo vytvorenie vlastného rituálu stanovovania cieľov.

Ako môžu nový mesiac v znamení Rýb prežívať deti

Aj keď sa vaše dieťa nenarodilo v znamení Rýb, tento nový mesiac by ho mohol inšpirovať k tomu, aby videlo svet cez šošovku vodného znamenia. Deti sa môžu cítiť viac nápadité, môžu mať potrebu vyjadriť svoje pocity prostredníctvom kreatívneho projektu alebo budú viac zasnívané. Prípadne sa môžu prejavovať viac emotívnejšie, viac plakať alebo sa rozčuľovať nad vecami, ktoré im predtým nevadili.

Empatické Ryby sú tiež hlboko zaujaté tým, že robia, čo môžu, aby vyliečili ostatných. Takže staršie deti by mohli mať väčší záujem pomôcť kamarátovi, ktorý sa po chorobe alebo úraze uzdravuje. Aj bez ohľadu na astrologické znamenie je vaše dieťa nepochybne malou špongiou, ktorá nasáva každý pocit a kúsok energie okolo seba. Energia Rýb tohto mesiaca posunie túto tendenciu na inú úroveň. Môžu byť obzvlášť naladení nielen na svoje vlastné emócie, ale aj na emócie priateľov a rodiny.

Ako čo najlepšie využiť nový mesiac Rýb s deťmi?

Tento nový mesiac, ktorému vládne zasnené vodné znamenie Ryby, bol stvorený na to, aby popustil uzdu vašej fantázii s vaším dieťaťom. Inšpirujte sa niekoľkými spôsobmi, ako čo najlepšie využiť daný moment:

  • Pozrite si film, ktorý skúma veľké emócie. Ako V hlave (2015) alebo Encanto (2021). Prípadne taký, ktorý vám spríjemní večer.

  • Prečítajte si knihu, ktorá ponúka poriadnu dávku fantázie a mágie. Ako Struny času od Madeleine L’Engle.
  • Meditujte, aby ste sa prepracovali cez intenzívne pocity. Vládca Rýb, Neptún, nás povzbudzuje, aby sme pestovali duchovnú prax a deti nie sú nikdy príliš malé na to, aby zdokonalili svoju schopnosť zvládať ťažké emócie.
  • Trávte čas v blízkosti vody alebo bazéna. Užívanie si elementu Ryby môže posilniť pokoj – a môže to byť aj príležitosť pre deti, aby si precvičili svoje plavecké zručnosti.

Bez ohľadu na to, ako strávite nový mesiac v znamení Rýb, určite vám a vášmu dieťaťu ponúkne cennú lekciu o tom, ako prijať svoju vnútornú Rybu, čo znamená využiť svoju najempatickejšiu, duchovnú stránku a urobiť všetko pre to, aby ste išli s prúdom.

Preklad: parents.com

Foto: Юлія Дубина on Unsplash 

Tagy