Začnite písať

RODIČOVSTVO

Emotívne video ukrajinskej matky, ktorá ďakovala za pomoc jej 11-ročnému synovi

Medzi utečencami z Ukrajiny by sa našlo množstvo príbehov. Pozornosť si však získal 11-ročný chlapec, ktorý prišiel na slovenské hranice sám bez sprievodu. Hneď si získal srdcia nielen dobrovoľníkov na hranici, ale celého sveta.

Zachráňte naše ukrajinské deti

Len čo sa správa o malom chlapcovi zo Záporožia rozšírila po internete, ozvala sa jeho matka, ktorá sa chcela poďakovať všetkým, čo prejavili súcit a postarali sa o jej syna. Chlapec prišiel na hranicu len s igelitkou, pasom a telefónnym číslom napísaným na ruke. Dobrovoľníci sa o neho ochotne postarali, odviedli ho do tepla a zabezpečili mu jedlo a pitie, ktoré mu nabalili aj na ďalšiu cestu.
Všetkých si získal svojim úsmevom, nebojácnosťou a odhodlaním, hodným skutočného hrdinu.
Vďaka číslu na ruke a kúsku papiera v pase sa podarilo skontaktovať s blízkymi, ktorí si pre neho neskôr prišli a celý príbeh sa dobre skončil.
Jeho matka sa vo videu predstavila ako Júlia Pisecká Volodymyrivna. Je to vdova a matka viacerých detí, pri čom všetky sú už teraz v bezpečí na Slovensku. Úprimne poďakovala colníkom aj dobrovoľníkom, ktorí sa postarali o jej syna a pomohli mu dostať sa k rodine do Bratislavy.
Vedľa môjho mesta je jadrová elektráreň, ktorú ostreľujú Rusi. Horela, no ja som nemohla opustiť svojmu mamu, ktorá sa nevie samostatne pohybovať. Preto som posadila syna na vlak na slovenské hranice. Tam ho stretli ľudia s veľkým srdcom,“ vyjadrila sa vo videu Júlia Pisecká.
Na konci videa ju už premáhal plač, keď ešte poďakovala všetkým na Slovensku za pomoc ich krajine a vyzýva, aby svet pomohol zachrániť najmä ukrajinské deti. Polícia v príspevku zároveň vyzvala ľudí, ktorí chcú žene a jej matke pomôcť dostať sa z Ukrajiny, aby kontaktovali Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže na adrese eduard@zksm.sk. „Je to overený kontakt,“ podotkli policajti.
Tagy