Začnite písať

PR ČLÁNKY

Aplikácie, ktoré vám umožnia dodržiavať zdravé návyky

Rutiny sú pre náš život veľmi podstatné, pretože takto dokážeme dodržiavať disciplínu. Vieme si tak napríklad zaručiť pravidelný príjem, dosiahnuť dokonalé a zdravé telo, či sa zlepšovať v jazykoch. Čím viac rutín si zaužívame, tým viac sa dokážeme posúvať a zlepšovať v našom živote. Aké aplikácie vám môžu pomôcť pri tvorení rutín?

Prečo aplikácie na dodržiavanie rutín?

Mobil používame v súčasnosti neustále a je súčasťou takmer každej našej rutiny. Práve preto predstavuje aj ideálny prvok na sledovanie našich rutín a pripomínanie jednotlivých úloh. Rovnako sa za skvelý prvok na sledovanie vašej rutiny považujú aj smarthodinky, kde si tiež viete sledovať, koľko času venujete, ktorej aktivite. Smart hodinky pritom môžete nakupovať napríklad na Alza.

Aplikácie sú tiež výhodné, pretože vám umožnia sledovať váš progres, ukazujú vám priebežné štatistiky a umožňujú vám vidieť váš rast. Je to motivujúce a zároveň vás budú pravidelne informovať o tom, čo by ste mali robiť a ako. Môžete si takýmto spôsobom utvoriť šťastnejší a zdravší život alebo si splniť rôzne predsavzatia.

Tipy na skvelé aplikácie pre budovanie vašej rutiny

Populárnou aplikáciou na budovanie rutín je Fabulous – Daily Routine Planner. Ide o aplikáciu, ktorá sa stane vaším osobným trénerom. Ráno vás prebudí, pomôže vám navrhnúť účinné diéty a pomôže vám pri budovaní tak dôležitej, zdravej, rannej rutiny.

Aplikácia Meyo: Bienestar Emocional vám zas pomôže lepšie sa vyrovnať so stresom a vďaka tomu redukovať jeho množstvo vo vašom živote. Naučí váš nájsť si aj počas ťažkých dní čas na seba a prevedie vás procesom seba prijatia. Výsledkom tejto cesty je duševné zdravie, ktoré sa často odvíja aj na fyzickom stave nášho tela.

Na sledovanie vašich návykov môžete využívať aj aplikácie ako Habitica, Productive Habit Tracker, Streaks, Habit List, Balanced a mnohé ďalšie. Na bežné rutiny sú často využívané aplikácie Trello, Day by Day Organizer, či Sectograph. Používať môžete aj metódu bullet journal, kedy si budete priamo spisovať vaše rutiny do papierových zoznamov. Existuje množstvo možností a preto treba nájsť takú, ktorá bude najviac sedieť vám a motivovať vás.

Titulná foto: cottonbro na Pexels

Tagy
Predchádzajúci článok
Ďalší článok