Začnite písať

PR ČLÁNKY

Ako vybrať kvalitný pelech pre vašu mačku?

Výber pelechu pre vašu mačku môže byť náročný. Je totiž veľmi dôležité nájsť ten správny. Chcete, aby sa vaše mačiatko cítilo dobre, pohodlne a šťastne? V tom prípade potrebuje pelech, ktorý bude môcť vnímať ako svoj vlastný priestor, kde nebude nikým rušené.

Vyberte si vhodný typ pelechu

Pretože mačky sa radi stáčajú a spia v podstate kdekoľvek, na trhu je k dispozícii veľa rôznych druhov postelí pre mačky. Netrápte sa tým, ktorý z nich je najlepší, taký pre vašu mačku v podstate neexistuje. Namiesto toho vyberte taký, ktorý má najväčšiu pravdepodobnosť, že bude vyhovovať preferenciám a každodenným návykom vašej mačky.

Na výber máte napríklad vankúš naplnený mäkkým a pohodlným páperím. Pre tento druh pelechu pre mačky existujú rôzne výplne, ako je fleece alebo polyester s vysokým obsahom vlákien. Pokiaľ je ale jemný a pohodlný, je vlastne jedno, čo je vo vnútri. Druhou možnosťou je pelech, ktorý je vyrobený z plastu alebo tvrdého materiálu, a poskytuje vnútorný priestor jemne vystlaný mäkkou látkou. Tento nový štýl pelechu pre mačky je čoraz populárnejší. Na druhej strane, ak je obľúbeným miestom vašej mačky okno a rada zaspáva pri akomkoľvek slnečnom svetle, potom je najlepšou voľbou bidlo na okne. Tieto pelechy sa pripevňujú na okno a umožňujú vašej mačke spať na jej obľúbenom mieste.

Na čo si dať pozor pri výbere pelechu pre mačky

Napriek širokému sortimentu mačacích pelechov, ktoré sú na trhu k dispozícii, existuje niekoľko úvah, ktoré vám môžu pomôcť pri jeho výbere. Najdôležitejší je vždy materiál pelechu. Ak je vaša mačka alergická na určité materiály, uistite sa, že ste nevybrali nič, čo by mohlo vyvolať jej alergie. Vyberte si tiež materiál, ktorý je vašej mačke pohodlný a rada sa doň túli. Umelá kožušina a fleece sú najviac obľúbené.

Najlepšie pelechy pre mačky sú tie, ktoré sú odolné a dokážu prežiť škrabanie alebo hryzenie. Ak investujete do pelechu v štýle nábytku, uistite sa, že konštrukcia je pevná, a je tak nepravdepodobné, že by sa z nejakého dôvodu zrútila. Toto je obzvlášť dôležité pre pelechy s bidlami. Mali by ste tiež investovať do pelechu, ktorý sa dá ľahko čistiť. Nechcete predsa každú chvíľu kupovať nový pelech, ale chcete, aby vaša mačka spala v čistom priestore. Väčšina pelechov pre mačky sa dá prať v práčke. Niektoré majú látku, ktorú môžete buď vymeniť, alebo vybrať a vyprať. Môžete si tiež vybrať materiál, ktorý nezachytáva zvieracie chlpy. Čistenie je potom o to jednoduchšie.

Myslite aj na dizajnovú stránku pelechu

Vyberte si pelech pre mačky, ktorý ladí s dekorom vášho domu. Nechcete mačací pelech, ktorý z priestoru vytŕča, prípadne ho špatí. Pelech by mal byť súčasťou interiéru. Keď sa rozhodnete, kam umiestnite pelech pre mačky, uistite sa, že ste si kúpili posteľ správnej veľkosti. Najhoršie je totiž priniesť si ho priniesť domov a zistiť, že sa vám nehodí, alebo sa nikam nezmestí!

Titulná foto: Calvin Chai on Unsplash 

Tagy