Začnite písať

Uncategorized

Petra Vlhová láka turistov z celého sveta na Slovensko

Po ukončení súťažnej sezóny program najúspešnejšej slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej pokračuje na EXPO v Dubaji. Dnes sa držiteľka olympijského zlata z Pekingu predstavila na svetovej výstave EXPO 2020 ako ambasádorka SLOVAKIA TRAVEL, aby spolu s národnou organizáciou na podporu cestovného ruchu spropagovala krásy našich hôr. Okrem návštevy slovenského pavilónu sa stretla aj s fanúšikmi.

Brány svetovej výstavy EXPO 2020 sa koncom marca zatvoria, Slovensko sa s Dubajom rozlúči aj v spoločnosti olympijskej víťazky v slalome Petry Vlhovej. Účasť najúspešnejšej slovenskej lyžiarky na tomto podujatí nie je náhodná, Petra Vlhová sa totiž vlani stala ambasádorkou národnej organizácie SLOVAKIA TRAVEL. ,,Som veľmi rada, že na EXPO 2020 som mohla prísť predstaviť miesta, ktoré sú mi také blízke a ktoré sú spojené s mojimi lyžiarskymi začiatkami. Na Liptove som vyrástla, je nádherný a slovenské hory sú ideálnym miestom na pestovanie zimných i letných športov. Majú čo ponúknuť v každom ročnom období,“ povedala Petra Vlhová, rodáčka z Liptovského Mikuláša.

Na Petru Vlhovú čakal na EXPO 2020 bohatý program. Okrem slovenského pavilónu navštívila aj ukrajinský, kde zanechala svoj odkaz na pamätnej tabuli. Po rozhovoroch s médiami sa už tešila na stretnutie s fanúšikmi, na ktorom porozprávala nielen o ceste k olympijskému zlatu. ,,,Bohatstvo Liptova nie je len príroda, ale aj ľudia, ktorí tento región prezentujú vo svete. Petra Vlhová je tou najlepšou prezentáciou Liptova i celého Slovenska. Vďaka jej skvelým výsledkom a organizácii svetového pohára v zjazdovom lyžovaní sa Jasná, Liptov a Slovensko dostávajú na mapu svetového lyžovania,“ povedala Darina Bartková, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

„EXPO je unikátna, výnimočná akcia, kde je na jednom mieste zastúpený celý svet. Bola by veľká chyba, keby sme tu neboli. Petra je náš výnimočný poklad a som hrdý, že je ambasádorkou SLOVAKIA TRAVEL a pomáha nám šíriť dobré meno Slovenska do celého sveta“, dodal Václav Mika, generálny riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL.

Tagy