Začnite písať

Uncategorized

Kultová pieseň „Mám ťa rád“ je titulným songom novej romantickej komédie

Po mimoriadnom úspechu filmov V lete ti poviem, ako sa mám a Šťastný nový rok 2: Dobro došli príde už 5. mája do kín ďalšia česko-slovenská romantická komédia. Snímka Láska hory prenáša svojim diváčkam a divákom umožní prežiť jeden deň v horskom hoteli, ktorý sa má stať dejiskom dokonalej svadby. Situácia tomu však vôbec nenasvedčuje…

Naopak, nevesta Alex prežíva svadobný deň, pripomínajúci nočnú moru, ktorú akoby spúšťal neďaleký odstrel lavíny. Jej neurotická matka vidí za všetkým zlé znamenia a tým najhorším je stratený ženích Matej! Kto ho má na svedomí?

V jeho zmiznutí môže mať prsty nevestin otec, ktorý organizoval rozlúčku so slobodou. Podozrivo pôsobí aj pôvabná družička, za každých okolností pokojný hotelier či lyžiarsky inštruktor, ktorý chystá najkrajšie rande. Podarí sa nevestinmu investigatívnemu otčimovi vypátrať, kto sa pokúša svadbu sabotovať? A podarí sa ju zachrániť?

Práve zverejnenému traileru komédie Láska hory prenáša dominuje pieseň Mám ťa rád, ktorú preslávil pôvodný interpret Karol Duchoň. Jeho hit pre film prespieval obľúbený český spevák David Kraus, ktorý v snímke aj účinkuje – dokonca hrá samého seba! Výzvou sa mu preto stala najmä Duchoňova pieseň.

 „Ja mám Karola Duchoňa strašne rád a tú pieseň zbožňujem. A vôbec, nepoznám od neho pieseň, ktorá by ma nebavila,“ hovorí Kraus o uznávanom spevákovi a dodáva, že prijať výzvu nebolo ľahké. „Mne sa jeho piesne strašne páčia, takže som bol nervózny. Zo slovenčiny som bol nervózny až strašidelne, a vôbec – spievať čokoľvek po takom super spevákovi… Je to pre mňa česť a veľa piesní, ktoré sa mi takto páčia od takýchto spevákov, rozhodne nie je.“

Okrem Krausa a jeho kapely sa publikum môže tešiť na množstvo známych tvárí slovenskej i českej hereckej scény. Nevestu Alex so ženíchom Matejom stvárňujú Anna FialováNoël Czuczor. Lyžiarskeho inštruktora Petra si zahral Marek Lambora, ktorému sekunduje Natália Germáni. Popri nich sa na plátne objavia aj Lenka Krobotová, Broňa Kováčiková, Matej Landl, Richard StankeCsongor Kassai či Lukáš Příkazký.

Trailer k filmu

Producentmi filmu sú slovenská spoločnosť Bright Sight Pictures a české DARQ Studio. Realizáciu filmu finančne podporili Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie a ďalšími partnermi filmu sú aj FTV Prima, TV JOJ, Dedoles, Opel či spoločnosť BTK. Snímku v máji do slovenských kín prinesie distribučná spoločnosť Continental film.

Autor foto: Daniel Brogyányi

Tagy