Začnite písať

Kalendár mien

Nositeľ mena Radoslav sa vyžíva v tajuplnosti

Radoslav

Meniny: 6. marec 

Pôvod mena: slovanský – radujúci sa, sláviaci radosť 

 

Rado, Radko či Radino sa vyžíva v tajuplnosti. Svoj vnútorný svet neodhalí ani pred rodinou a najbližšími priateľmi. Žiarlivo si stráži súkromie a kto sa o neho príliš zaujíma, môže ostať znechutený jeho odmietavým postojom. Počas celého života je presvedčený, že má významné poslanie. Ak sa mu ho nepodarí objaviť a naplniť, môže zatrpknúť.  

  

Osobný život: Partnerka si musí na jeho uzatvorenú povahu zvyknúť. Ak sa jej to podarí, prežije s ním pekný a naplnený život, ktorý bude obohatený častými výletmi a kultúrnymi podujatiami. Vyrovnať sa však musí aj s jeho sebeckosťou. Tú začne krotiť po narodení detí, ktorým je ochotný venovať takmer všetok voľný čas.  

Pracovné uplatnenie: Nositeľ tohto mena uvíta, ak bude prácu za neho vykonávať niekto iný. Nie je lenivý, skôr vypočítavý. Ak má možnosť, snaží sa zarobiť čo najviac, no robiť čo najmenej. Aj preto sa tlačí do oblasti obchodu, o ktorej má naivné predstavy. Práve táto sféra ho naučí, že úspech vyžaduje aktívny prístup a obrovskú vytrvalosť.  

 

Obľúbené farby: fialová, svetlomodrá 

Ochranné kamene: zafír, ametyst 

Vhodné znamenia: Lev, Škorpión, Strelec, Kozorožec, Vodnár, Ryby 

Tagy