Začnite písať

ZDRAVIE

Dcéry Brucea Willisa zdieľali na Instagrame dojemné fotky z detstva, keď oznámili koniec jeho kariéry

Bruce Willis

Po tom, čo v stredu oznámili, že Willis (67) má diagnostikovanú afáziu, Rumer Willis (33) a Scout Willis (30) zverejnili niekoľko rodinných fotografií zobrazujúcich sladkú stránku hviezdy akčných filmov.

Rumer, ktorá je najstaršou z piatich Willisových dcér a jednou z jeho troch detí s bývalou manželkou Demi Moore, zdieľala na svojom Instagrame osem fotografií, na ktorých je ako malé dievča spolu so svojím otcom.

williswilliswillis

Scout, ktorá je tiež jednou z Willisových dcér z prvého manželstva s herečkou Demi Moore, zdieľala v stredu ďakovnú správu vo svojom príbehu na Instagrame. „Nádherný výlev lásky, ktorý práve teraz zažívam, ma priam ohromuje,“ napísala. „Ďakujem vám všetkým, že ste sa ukázali toľkú nehu a úžasnú lásku k môjmu otcovi a celej mojej rodine!

Tiež zdieľala niekoľko vlastných fotiek, vrátane jednej aktuálnejšej, kde spolu s otcom sedia a usmievajú sa.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Scout laRue Willis (@scoutlaruewillis)

Rodina sa v stredajšom príspevku na Instagrame podelila s fanúšikmi o správu, že Willis takmer 40 rokov po tom, čo sa v roku 1985 stal hviezdou v „Moonlighting“ a ikonou akčných filmov Smrtonosná pasca v roku 1988, končí s herectvom.

Toto je skutočne náročné obdobie pre našu rodinu a veľmi si vážime váš súcit a podporu,“ napísali. „Prechádzame tým spolu ako rodina a chceli sme sa o to podeliť aj s vami, jeho fanúšikmi, pretože vieme, že pre vás znamená rovnako veľa ako vy pre neho. Ako Bruce vždy hovorí, „preži to“ a spoločne to plánujeme urobiť.

Čo je afázia a aké sú prejavy tohto ochorenia

Afázia je ochorenie, ktoré sa prejavuje poruchou reči, ku ktorej dochádza pri poškodení určitých častí mozgovej kôry. Človek postupne stráca schopnosť pomenovať veci, redukuje sa slovná zásoba, vytvára si neologizmy – nové pomenovania pre veci, ktorých názov zabudol. Súbežne dochádza aj k strate schopnosti čítať, písať a počítať. V pokročilých štádiách je už rečový prejav veľmi chudobný a často sa obmedzuje len na jednoslovné odpovede typu: áno – nie, dobre – zle.

Ochorenie väčšinou končí mutizmom, čiže úplnou stratou schopnosti hovoriť, ťažkým dementným syndrómom a chorobnou neschopnosťou pohybu (akinézou). Po prepuknutí príznakov je priemerné prežitie pacientov približne 5 rokov.

Zdroj: today.com

          Šutovský a kol.; Primárna progresívna afázia, 2007

Foto: today.com

Tagy