Začnite písať

Kalendár mien

Irena je milá, priateľská a zhovorčivá žena

Meniny: 6. apríl 

Pôvod mena: z gréckeho Eirénaios – mierumilovná, milujúca mier 

 

Irka, Irma či Irenka je milá, priateľská a zhovorčivá žena. Niekedy ale prepadne pokušeniu ohovárať druhých, kvôli čomu často stráca dôveru priateľov aj kolegov. Máloktorí z nich jej tolerujú aj občasné pyšné správanie. S pribúdajúcim vekom však nachádza pokoru a všetky dosiahnuté úspechy prezentuje skôr ako inšpiráciu, nie ako samochválu.   

 

Osobný život: Láska je pre nositeľku tohto mena kľúčom k šťastnému životu. Vždy ju dáva na prvé miesto. Už v mladom veku si chce založiť rodinu a mať aspoň 2 alebo 3 deti. S tými trávi každú voľnú chvíľu, čo ju napriek radosti z rodičovstva unavuje. Aj preto by si mala čo najčastejšie dopriať masáž alebo inú formu regenerácie tela aj mysle.   

Pracovné uplatnenie: K práci pristupuje maximálne zodpovedne. Precízna a svedomitá je v každej oblasti, v ktorej pôsobí. Počas života vystrieda viacero zamestnaní. Najlepšie sa cíti v kancelárii alebo ako poradkyňa, kde zužitkuje svoju komunikatívnosť. Miluje zmeny a rada vyhľadáva nové podnety, takže uplatní sa aj ako bytová dizajnérka alebo módna návrhárka.  

 

Obľúbené farby: hnedá, žltá, zlatá 

Ochranné kamene: topás, jantár, olivín 

Vhodné znamenia: Lev, Panna, Kozorožec, Vodnár 

Tagy