NAČÍTAVAM

Začnite písať

MAGAZÍN RECEPTY

Nepečené makové guľky s orechami

Share
makové guľky

Hľadáte tip na zdravú maškrtu alebo dezert pre návštevu? Pripravte si nepečené makové guľky, ktoré budú nielen skvele chutiť, ale telu dodajú aj množstvo kvalitných živín.

Mak a jeho výhody pre organizmus

Mak má veľa zdravých zložiek, ktoré vie telo dobre zužitkovať. Môže sa pýšiť vysokým obsahom železa, vápnika, horčíka, obsahuje veľa aminokyselín a tiež dôležité minerály. Všetky tieto látky sú pre telo dôležité a dokonca chránia srdce, svaly a mozog. Vápnik posilňuje kosti a horčík pozitívne vplýva na nervový systém. Mak obsahuje aj veľa bielkovín, a síce až 20 percent. V malých čiernych bodkách sa skrýva aj veľa sily. Takže ak budete jesť mak, ostanete navyše vo forme.

Makové guľky – ingrediencie

  • 250 g mletého maku
  • 100 g orechov (lieskovce, kešu)
  • 100 g hrozienok
  • 3 lyžice medu
  • sezam

Makové guľky – postup

  1. Orechy pomelieme, premiešame s umytými nasekanými hrozienkami a zalejeme studenou vodou, aby bola zmes zakrytá.
  2. Necháme stáť v chladničke 12 hodín.
  3. Pridáme mak a med a vlhkými rukami tvarujeme malé guľky, ktoré obaľujeme v sezame a vkladáme do košíčkov. Uchovávame v chlade.

Zdroj foto: unsplash.com

Tagy

Mohlo by sa vám páčiť