Začnite písať

INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY

Motivujte deti k pravidelnému pohybu

ihrisko

Pobyt na čerstvom vzduchu je naozaj veľkým prínosom pre naše fyzické a mentálne zdravie. Tieto benefity platia rovnako aj pre naše deti. Namiesto tabletov, televízie a počítačových hier by mali tráviť svoj voľný, oddychový čas vonku s inými deťmi.

Teplé, slnečné lúče, štebotajúce vtáčiky a belasé nebo zaliate slnečnými lúčmi nás volá von. Určite ho treba poslúchnuť, pretože poznáme veľa benefitov, ktoré nám prináša pobyt na čerstvom vzduchu. Okrem toho, že vonku prirodzene absorbujeme vitamín D, ktorý je dôležitý pre zdravie našich kostí a celkovú imunitu, pobyt vonku nám tiež prináša pocit uvoľnenia, šťastia, pozitívnej energie, pričom z nás opadáva napätie a stres. Vnesie do nás pocity radosti, štastia a spokojnosti.

Tak “odhodiť” výdobytky modernej techniky a hor sa s deťmi na ihriská, ktoré prirodzene podporujú priestorovú pamäť, zlepšujú fyzickú kondíciu a fyzické zručnosti. Detské ihriská – preliezačky, hojdačky, pieskoviská a ďalšie atrakcie sú veľmi dôležité pre fyzický vývoj dieťaťa a všeobecne jeho vzťah k pohybu. Deti sa tu učia nie len hrubej, ale aj jemnej motorike, napríklad pri hre s pieskom.

Aké výhody má vlastné ihrisko?

Veľmi obľúbenými sa stávajú domáce, drevené ihriská zriadené na našich záhradách. Prečo sú v poslednej dobe také vyhľadávané? Poďme sa na to spolu pozrieť.

  1. Čistota – vlástné detské ihrisko ochráni naše dieťa pred nebezpečnými predmetmi a zvieracími výkalmi, keďže je postavené na vašej záhrade.
  2. Bezpečnosť – ak si zriadite vlastné ihrisko, napríklad pri tom od Wickey máte istotu, že je z hľadiska materiálov bezpečné.
  3. Zdravý pohyb – ihriská motivujú deti k prirodzenému pobytu na čerstvom vzduchu, kde sa vyšantia a vybehajú namiesto pozerania televízie.
  4. Oddych – aj vy môžete vďaka vlastnému ihrisku stráviť oddychový čas na vašej záhrade. Stačí zavolať pár kamarátov zo susedstva a relax pre vás máte zaručený. Deti budú na čerstvom vzduchu spokojné a vy tiež.
  5. Čas a energia – niekedy už nemáte čas či energiu vybehnúť na verejné ihrisko s vašim dieťaťom, hoci ono sa chce ešte pohrať na preliezkach, či pohojdať na drevenej hojdačke. Vlastné ihrisko vám ušetrí čas aj energiu. Dieťa sa môže hrať a vy si môžete s kľudom oddýchnuť pri ňom na záhrade.

Prírodné materiály ruka v ruke s kvalitou

Ako vidíte, vlastné ihrisko má veľa výhod. Pokiaľ rozmýšľate, že by ste si jedno tiež zriadili na vašej záhrade, určite odporúčame siahnuť po drevených ihriskách značky Wickey. Vyskladajte si malé ihrisko s drevenou hojdačkou, alebo veľké kráľovstvo so šmýkačkou. Každý jeden dielik je vyrobený z kvalitných materiálov a na všetky máte až desať ročnú záruku.

Wickey vám ponúka najvyššiu kvalitu za skvelé ceny. Či už je to útulný domček na nohách, domček pre princezné, športová preliezačka s lezeckou stenou alebo klasické detské ihrisko so šmýkačkou a hojdačkou, tu nájdete naozaj široký výber. Okrem toho sú šetrné aj k životnému prostrediu, pretože na ich výrobu používajú smrekové a borovicové drevo z východnej a strednej Európy, ktoré pochádza z trvalo udržateľného lesného hospodárstva.

Vytvorte si spolu s Wickey jednoducho a hravo vaše vysnívané detské ihrisko, z ktorého sa budú tešiť vaše deti dlhé roky. Wickey, to sú drevené, detské ihriská, do ktorých sa nezamilujú len vaše deti, ale aj vy. Učme ich k pohybu, pretože je pre život taký prirodzený a dôležitý, ako spánok.

Zdroj foto: shutterstock.com

1 Komentár