Začnite písať

PR ČLÁNKY ZDRAVIE

Túžite mať zrak ako orol?

okuliare

Ostré písmenká v knihe, krásny obraz na televízore, jasné dopravné značky v diaľke. Je všetko s vašimi očami v poriadku a nemáte problém s videním na blízko ani na diaľku? Ak máte pochybnosti, je na čase navštíviť optiku a nechať si zrak skontrolovať.

Predtým, ako sa rozhodnete naordinovať si dámske dioptrické okuliare a vybrať ten správne padnúci rám, nechajte si oči skontrolovať odborníkom. V optike vám zrak na základe meraní vyhodnotia a uvidíte či a aké veľké dioptrie potrebujete. Stať sa môže aj to, že na oboch očiach budete mať rozdielne veľké dioptrie.

Štýlová aj s okuliarmi

Ak ste nikdy dioptrické okuliare nenosili a zrazu ich potrebujete, bude to pre vás zaručene nezvyk nosiť ich neustále na očiach. Možno budete mať na začiatku problém so zabúdaním si ich nasadiť. Vyberte si taký model, aby sa vám hodil, boli ste s ním štýlová a aby ste si ho zamilovali už na prvý pohľad. Stavte na kvalitu, ktorú vám môžu ponúknuť okuliare Gucci, ktoré vydržia dlhé roky. Nebudete ich chcieť dať dole a urobíte si z okuliarov módny doplnok.

Starajte sa o svoje dioptrické okuliare

Jedným meraním zraku a výberom rámu však starostlivosť o oči nekončí. Bohužiaľ, aj nosením správnych dioptrií sa vám môže časom zrak zhoršiť, prípadne sa dioptrie v prípade rozdielnych vyrovnajú. Na to však potrebujete ísť na pravidelné meranie a následne výsledkom aj dioptrie prispôsobiť. Nesprávne dioptrie môžu spôsobiť to, že vás bude bolievať hlava, nakoľko oči tak zbytočne namáhate.

Nepodceňujte svoj zrak a dodajte mu starostlivosť, akú si zaslúži. Vaše oči sú zmyslom, na ktorý sa spoliehate každú chvíľu svojho života, preto by ste si mali zrak nechať pravidelne skontrolovať a nezabúdať na to, že aj oči sú vašou prioritou a nedávať ich na vedľajšiu koľaj. Aj z nosenia dioptrických okuliarov môžete spraviť svoju prednosť!

 

Zdroj obrázku: DimaBerlin / Shutterstock.com

Tagy