Začnite písať

Kalendár mien

Jela je trochu plachá, kvôli čomu sa vyhýba hromadným spoločenským udalostiam

Meniny: 19. apríl 

Pôvod mena: slovanská verzia gréckeho mena Heléné – svetlo, fakľa 

 

Jela je trochu plachá, kvôli čomu sa vyhýba hromadným spoločenským udalostiam. V okruhu rodiny a priateľov je však smelá a vie sa poriadne odviazať. Napriek nedostatku sebavedomia si ju váži každý zamestnávateľ. Na nositeľku tohto mena, ktorá je tichá a priateľská, nedá nik dopustiť najmä kvôli jej zodpovednosti, dochvíľnosti a diskrétnosti.    

 

Osobný život: Slabšia schopnosť stáť si za svojím a presadzovať svoje názory dostáva ženu s týmto menom do submisívnej pozície. Ak si nájde dominantného partnera, ktorý to využije, vo vzťahu bude trpieť. Túžba po hlbokej láske a vzájomnej dôvere jej však dodá silu, aby sa s takýmto mužom rozišla a nabrala motiváciu hľadať toho pravého.  

Pracovné uplatnenie: Jela pracuje najradšej v úzadí. Vyhýba sa akýmkoľvek povolaniam, pri ktorých výkone by musela pôsobiť verejne, prípadne stáť pred obecenstvom. Vhodnou prácou pre usilovnú zamestnankyňu je úradnícka alebo účtovnícka činnosť. Nekonečná vytrvalosť jej pomáha aj v podnikaní alebo v práci na vedeckej pôde.   

 

Obľúbené farby: žltá, zlatá, hnedá, medená 

Ochranné kamene: granát, jantár, topás  

Vhodné znamenia: Lev, Panna, Váhy, Strelec, Ryby

Tagy