Začnite písať

Kalendár mien

Marek patrí medzi mužov, ktorí potrebujú veriť v dobro a v spravodlivosť

Meniny: 25. apríl 

Pôvod mena: z latinského Marcus – bojovník 

 

Marek patrí medzi mužov, ktorí potrebujú veriť v dobro a v spravodlivosť. Čím viac ľudí ho podrazí, tým skôr sa stane zatrpknutým a odmeraným. V živote býva úspešný, no úspech musí dosiahnuť v tom, čo ho baví. Inak ho nenaplnia ani peniaze, ani spoločenské postavenie. Jeho povahová výbava zahŕňa viaceré cnosti, napríklad súcit, trpezlivosť a lojalitu.   

 

Osobný život: Rodina a priatelia sú pre neho oporným bodom, v ktorom nachádza útechu aj motiváciu. S manželstvom sa neponáhľa, no ak sa rozhodne pre sobáš, je to z úprimnej lásky. Vo vzťahu sa snaží vybudovať vzájomnú dôveru a maximálnu otvorenosť. Sklamania dokáže odpustiť, no vo vnútri sa nimi ešte dlho trápi.  

Pracovné uplatnenie: Úspech nedosahuje hneď. Keďže je zástancom myšlienky, že peniaze si treba vydrieť, neustále na ňom aktívne pracuje niekoľko rokov. Darí sa mu v technických oboroch, kde môže niečo objavovať alebo vyrábať. Zručnosť a kreatívne nadanie z neho robí aj dobrého rezbára. Nestratí sa ani v poľnohospodárstve a vo fotoateliéri.  

 

Obľúbené farby: biela, červená, tmavomodrá 

Ochranné kamene: achát, opál, karneol 

Vhodné znamenia: Býk, Lev, Panna, Škorpión, Kozorožec 

Tagy