Začnite písať

Uncategorized

K plánovaniu rodičovstva pristupujte zodpovedne

Centrum konkrétnej pomoci Femina organizuje webinár pre všetkých , ktorí by sa v budúcnosti radi stali rodičmi. Plánovanie rodičovstva totiž nie je prežitok, ale prejav zodpovednosti.

Webinár o Prirodzených metódach plánovaného rodičovstva sa uskutoční dňa 13.5.2022 o 20.30 hod. Cieľom je vytvoriť bezpečný priestor, v ktorom je možné bez obáv položiť otázky, ktoré trápia manželov v oblasti žitia PPR a ich manželského intímneho života a to cez anonymný formulár, ktorý bude zaslaný spolu s linkom.  K dispozícii budú odborníci na jednotlivé metódy plánovania rodičovstva. Konkrétne: o. Peter Jakub: gréckokatolícky kňaz, bioetik a lektor  Billingsovej ovulačnej metódy,  Mária Schindlerová:  lektorka Symptotermálnej metódy a morálny teológ Ján Viglaš.

“Teší nás, že sa nám podarilo spojiť odborníkov na prirodzené metódy a kňazov, ktorí budú odpovedať na položené otázky. Webinár bude pre prihlásených a pozývame naň manželov, ale aj kňazov, ktorí sa chcú dozvedieť, čím manželia žijú. Preto prosíme záujemcov, aby sa nám nahlásili vopred – ideálne do 10. 5. 2022,” na záver upresňuje za organizátorov Anna Siekelová, riaditeľka Centra konkrétnej pomoci Femina.

Záujemci sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese: projektpp@centrumfemina.sk.

Webinár je súčasťou projektu Plánuj prirodzene. Projekt ponúka odpovede na základné otázky týkajúce sa PPM, vyvracia mýty v tejto oblasti a zároveň dáva na pravú mieru aj naliehavé otázky manželského a rodinného života, ktoré s touto témou súvisia. Projekt združuje kňazov, ale aj laikov- či už aktívne žijúcich PPM, alebo odborníkov- gynekológov, psychológov, bioetikov, teológov a ďalších. Je teda spoločným dielom vzájomnej spolupráce a hľadaní odpovedí cirkevných predstaviteľov a laikov.

Titulná foto: pixabay.com

Tagy