Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Čo robiť, keď vaše dieťa nebavia hodiny cudzieho jazyka v škole

Hoci úroveň školského systému veľmi pomaličky stúpa, rodičia stále pozorujú na svojich deťoch neochotu učiť sa. Výučba cudzích jazykov, ktorá by mohla patriť medzi tie obľúbenejšie hodiny v povinnej školskej dochádzke, ich často demotivuje. Aj ten snaživejší učiteľ angličtiny alebo nemčiny ťahá v ťažkopádnom školskom systéme za kratší koniec a deti sú často znechutené a znudené už len samotným pocitom, že sa musia snažiť kvôli známkam.

Čo s tým? Sústreďme sa na to, ako dieťaťu pomôcť a viesť ho k cudzím jazykom aj napriek obmedzeným možnostiam na školách.

Pokúste sa zaviesť jazyk do bežného života dieťaťa

Ak sami hovoríte cudzím jazykom, budete to mať o čosi ľahšie. V tom lepšom prípade dieťa nebavia len zaužívané postupy v škole, napríklad vynucované bifľovanie slovíčok naspamäť, alebo pedantná dôslednosť učiteľov pri gramatike. Samozrejme nesnažíme sa naznačiť, že na správnej gramatike a pravopise v cudzom jazyku nezáleží. Ale ak dieťa zvládne konverzáciu a dokáže komunikovať bežné denné činnosti, bude sa mu jazyk učiť jednoduchšie. Pokúste sa hovoriť s ním v cudzom jazyku, dovoľte mu používať programy a aplikácie v danom jazyku, prezentujte im ho ako súčasť života a nie povinnosť.

Pomôžu aj obľúbené rozprávky v cudzom jazyku

Menšie deti môžu motivovať k učeniu obľúbené rozprávky či filmy, staršie deti možno zaujmú počítačové hry (s mierou, samozrejme). Zvlášť ak opakovane pozerá alebo hrá svoju srdcovku, ktorú pozná, bude potom verzia v cudzom jazyku príjemnou zmenou, ktorá mu pomôže sa jazyk naučiť. V prípade, že má problém porozumieť hovorenému slovu, je možnosť spustiť mu aj titulky na čítanie.

Moderné jazykové kurzy deti bavia

Áno, kvalitné jazykové kurzy čosi stoja. Ale neexistuje lepšia investícia do budúcnosti vášho dieťaťa, než jazyková príprava. Dôležité je nájsť taký systém výuky, ktorý ho bude baviť a na ktorý sa bude tešiť. Práve filozofiu učenia hrou si osvojila bratislavská jazyková škola Volis Academy, ktorá ponúka rozmanité jazykové kurzy v rôznych formách a metódach. Netradičný a zaujímavý spôsob výučby deti baví omnoho viac, než v bežnej škole, k dispozícii je výučba Callanovou metódou, skupinové kurzy, konverzácie, ako aj online výučba. Základ ponuky tvorí už tradične kurz angličtiny pre deti, ale môžu sa učiť aj nemčinu, francúzštinu a španielčinu.

Prihláste svoje dieťa na jazykový tábor

Obľúbené letné tábory pre deti sú dobrodružstvom, ktoré robia leto nezabudnuteľným. Jazyková škola Volis Academy ponúka možnosť prihlásiť dieťa na sedemdňový jazykový tábor vedený v anglickom jazyku, ktorý sa koná v čarovnom prostredí Vysokých Tatier, s ubytovaním v penzióne v Tatranskej Štrbe. Je tak výborným programom aj pre deti, ktoré nežijú v Bratislave a túžia zažiť vzrušujúce výlety. Okrem toho však Volis Academy organizuje aj denné jazykové tábory v Bratislave, a to už 12 rokov. Je to celodenný program pre deti v skupinách vrátane jedla a pitného režimu, kompletne vedený v cudzom jazyku. Takéto denné tábory sa konajú okrem angličtiny aj v nemčine alebo španielčine.

Takéto denné tábory sú organizované počas víkendov v lete, začiatok programu je od 8:00 a koniec o 18:00. Okrem zábavnej výučby jazyka priamou metódou deti každý deň zažijú kopec zábavy: bowling, laser arénu, kino, návštevu bratislavskej Bibiany a mnoho iného. Tak zabudnite na nudnú výučbu v škole. Vašim deťom môžete vzťah k cudziemu jazyku vštepiť nenásilne a účinne vďaka aktivitám jazykovej školy Volis Academy.

Tagy