Začnite písať

Uncategorized

Láska hory prenáša: počas výroby filmu sa narodilo päť detí!

Na aký film zájsť v máji do kina? Predsa na novú česko-slovenskú komédiu, ktorá drží (neoficiálny) rekord v počte producentských potomkov narodených počas nakrúcania!

Romantickú komédiu Láska hory prenáša práve teraz nájdete v kinách, možno ste však netušili, že s láskou súvisí aj rekord, ktorý si na svoje konto pripisuje. Počas trvania projektu, teda od vývoja scenára vo februári 2020 až po distribúciu do kín v máji 2022, sa štyrom producentským rodinám narodilo dohromady až päť detí! Rodičmi sa stali producent Daniel Brogyányi aj producentky Simona Bago Móciková, Radka BabincováKateřina Buzková, pričom posledné dve spomenuté sa s bábätkami dokonca zúčastnili nakrúcania!

Láska hory prenáša je už druhým filmom, ktorý sme nakrúcali s dcérou. Tým prvým bola na jeseň 2020 dráma Mariany Čengel Solčanskej Slúžka, v ktorej si dokonca ako trojmesačná aj zahrala. Pri nakrúcaní Láska hory prenáša mala zrovna osem mesiacov a prechádzala separačnou krízou, takže musela byť non-stop pri mne, čo by bolo dosť náročné aj v komforte domova. Bolo ale skvelé sledovať, ako ju všetko zaujíma, je to veľmi zvedavé dieťa,“ hovorí Radka Babincová, slovenská producentka zo spoločnosti Bright Sight Pictures. Jej partnerom a otcom dieťaťa je režisér filmu Jakub Machala, pre ktorého išlo o režisérsky debut na poli celovečerného filmu.

Když jsem byl naplno ponořen do režírování, dcera byla s mojí partnerkou/producentkou filmu Radkou. Většinou jsme se setkali až večer na hotelovém pokoji, oba vyčerpaní z rodičovsko-pracovních povinností. Byli jsme rádi, že jsme vůbec přehodili pár unavených vět a šli spát. Určitě jsem byl ale rád, že jsme na natáčení byli všichni spolu, neumím si představit, že bychom se měsíc neviděli,“ spomína Machala na nakrúcanie, ktoré popri rodičovských radostiach a starostiach komplikovala prebiehajúca pandémia koronavírusu.

Na výsledku sa však podpísalo v prvom rade filmárske nadšenie mladých tvorcov, čo potvrdzuje väčšina prvých ohlasov. Filmový kritik Tomáš Rolík v snímke vidí „jeden z vôbec najdiváckejších filmov, aké v našom domácom prostredí vznikli“ a oceňuje hru s rozprávaním príbehu, ktorý sledujeme trikrát – vždy z pohľadu iných postáv. Jeho český kolega Lukáš Loužecký zhrňuje, že si snímka „poradila s romantickou zápletkou trocha inak, pridala do nej dostatok humoru, závoja tajomstva, ale predovšetkým originality.“ Publikum by podľa jeho slov malo odchádzať z kina príjemne prekvapené.

Romantickú komédiu Láska hory prenáša uvádza do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. Producentmi filmu sú slovenská spoločnosť Bright Sight Pictures a české DARQ Studio. Realizáciu filmu finančne podporili Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie a ďalšími partnermi filmu sú aj FTV Prima, TV JOJ, Dedoles, Opel či spoločnosť BTK.

Trailer k filmu

Tagy