Začnite písať

Uncategorized

Na golfovom ihrisku v Trnave majú viacero noviniek

S otvorením jarnej sezóny v golfovom areáli v Kamennom Mlyne pribudlo nové detské ihrisko, tréneri footgolfu a počas leta budú pokračovať detské golfové tábory. Návštevníci zároveň prostredníctvom zálohovaných fliaš prispievajú na mladých golfistov, ktorí tu trénujú.

Golfový areál v Trnave dáva hráčom priestor na nácvik krátkej a dlhej hry, ako aj na využitie odpaliska. Pre tých, ktorí sa golfu nevenujú, je k dispozícii rozsiahly areál s kaviarňou a novým detským ihriskom. Tie sa stali miestom na trávenie voľného času pre rodičov s malými deťmi z dôvodu veľmi dobre udržiavaného zeleného povrchu.

Veľa ľudí k nám chodievalo aj počas obdobia pandémie hlavne kvôli tomu, že sme vonkajším priestorom a nachádza sa tu veľa zelene. Každodenne využívali aj naše predchádzajúce menšie ihrisko pre deti, preto sme sa ho rozhodli vynoviť a rozšíriť,“ hovorí Michal Novotný, prezident klubu Golf Trnava.

Kaviareň a terasa pri ihrisku sú k dispozícii hráčom, ale aj verejnosti. Sme veľmi radi, ak do areálu prichádzajú aj tí, ktorí sa golfu zatiaľ nevenujú. Začiatočníkom poskytneme za symbolický poplatok košík golfových loptičiek a môžu sa učiť odpaľovať. Požičanie golfových palíc je k dispozícii bezplatne, ako aj naši golfoví lektori, ktorí každému ochotne vysvetlia základy golfu a to od piatku do nedele popoludní,“ dodáva Michal Novotný.

Golfové ihrisko slúži aj na hru footgolfu, ktorý je spojením golfu a futbalu. „Aj tu je pre začínajúcich hráčov k dispozícii náš profesionálny footgolfista a to v nedeľu od 15:00 hod., ktorý rád vysvetlí pravidlá aj čaro tohto športu. Lektor a futbalová lopta je hráčom k dispozícii bezplatne,“ dodáva Michal Novotný.

Areál si vďaka tejto hre obľúbili hráči FC Spartak Trnava a často je ich možné stretnúť práve na golfovom trávniku. Golf Trnava dlhodobo vyvíja aktivity na zatraktívnenie tohto športu pre mladšiu generáciu. Aj z tohto dôvodu majú deti do 10 rokov v sprievode dospelého hru footgolfu zdarma.

Golf Trnava pripravuje počas tohtoročnej letnej sezóny aj dva turnusy golfových táborov a to 11.-15. júla a 25.-29. júla. Sú určené pre deti od 7 do 12 rokov, pre začiatočníkov aj pre pokročilých hráčov.

Zároveň tu od marca spustili iniciatívu, ktorou spojili príjemné s užitočným. Na odpalisku sa nachádza kôš na zálohované PET fľaše. „Vhodením fľaše prispeje každý 15 centov na mladých golfistov. Na konci sezóny budeme verejne informovať, aká suma sa podarila vďaka recyklácii vyzbierať a na aký účel ju použijeme,dodáva Michal Novotný.

 

Zdroj foto: Golf Trnava

Tagy