Začnite písať

Kalendár mien

Iveta je temperamentná žena, ktorá prekypuje vášňou

Meniny: 27. máj 

Pôvod mena: z francúzskeho Yvette – tisový luk 

 

Iva, Ivka či Ivetka je temperamentná žena, ktorá prekypuje vášňou a chuťou do života. Ak nešportuje, netancuje alebo nevenuje sa nejakej tvorivej činnosti, prebytok energie sa mení na hnev a agresiu. Vtedy je ešte viac nevyspytateľná, čím zneistí aj svojich najbližších. K tým sa správa s úctou a rešpektom, no keď má zlú náladu, drží si od nich odstup, aby im neublížila.  

 

Osobný život: Nositeľka tohto mena je samostatná a autoritatívna žena, ktorá chce všetko zvládnuť sama. Túžba po nezávislosti ju núti nájsť si partnera, ktorý bude rešpektovať jej potrebu tráviť veľa času osamote. Za toleranciu sa mu odvďačí dôverou a vernosťou. Ako matka je starostlivá a obetavá. Deti vychováva prísne, no vždy im je najväčšou oporou.  

Pracovné uplatnenie: Vodcovské sklony ju ženú za riadiacou funkciou v štátnej správe alebo v realitnej kancelárii. Odvaha a odhodlanie jej umožní uspieť aj ako burzovej maklérke alebo investorke. Vo svete biznisu sa nezľakne ani mužskej konkurencie, práve naopak. Je to pre ňu príležitosť naplno prejaviť svoju neskrotnú súťaživosť.   

 

Obľúbené farby: zlatá, hnedá, modrá, zelená 

Ochranné kamene: topás, jantár 

Vhodné znamenia: Býk, Lev, Panna, Strelec, Vodnár

Tagy