Začnite písať

Uncategorized

Deň krivých zrkadiel 2022 v Bratislave

Pohľad do krivého zrkadla nás prekvapí. Vidíme sa v ňom iní, ako v skutočnosti sme. Záleží od uhla pohľadu a tiež od zrkadla. Dôležité je uvedomiť si, že výzor nehovorí o tom, akí sme naozaj. To, na čom skutočne záleží, je ukryté vo vnútri človeka.

Sme iní, nie horší. Chceme žiť s vami, nie vedľa vás… je dlhoročným mottom akcie.

Deň krivých zrkadiel odštartujeme 13.6.2022 o 15.00 na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave vystúpením detí zo Špeciálnej základnej školy s materskou školou z Karpatskej ulice. Veselo i vážne, v takom duchu budú diskutovať ADELA VINCZE a FERO JOKE.

O tom, že hudba spája niet pochýb a dokážu nám to bubnovou show CAMPANA BATUCADA a skupina VIDIEK. Moderuje Karin Haydu. O poobedie plné zábavy sa postarajú nielen umelci, od 15.00 do 18.00 si budete môcť zakúpiť originálne výrobky klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb a chránených dielní. Alebo sa môžete zapojiť do tvorivých dielničiek a vytvoriť si vlastné výrobky. Súčasťou programu bude aj poradenstvo pre rodičov a nebude chýbať občerstvenie, ktoré pripraví sociálny integračný podnik BIVIO.

„Deň krivých zrkadiel prispieva k inklúzii ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti a zvyšuje rešpekt a solidaritu.“ približuje význam 21. ročníka riaditeľka združenia, PhDr. Iveta Mišová.

Každý účastník dostane na pamiatku zrkadielko, ktoré dozdobili ľudia s mentálnym postihnutím.

Akciu podporili: Nadácia Veolia, Mestská časť Bratislava – Staré mesto, Ministerstvo kultúry SR.

Deň krivých zrkadiel realizujú aj v Nitre, Dolnom Kubíne, Trenčíne a Košiciach.

 

Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v SR je občianske združenie a vyvíja činnosť na území Slovenskej republiky. Vzniklo v roku 1980, združuje 45 miestnych organizácií s počtom členov takmer 10 000 osôb na celom Slovensku. Hlavným cieľom ZPMP v SR je začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.

Tagy