Začnite písať

Uncategorized

Tipy na darček pre pani učiteľku na koniec školského roka od šikovných mamičiek

Blíži sa koniec školského roka. Chceli by ste sa pani učiteľke zavďačiť za jej prácu a starostlivosť a premýšľate, aký darček by ju mohol potešiť? Pripravili sme si niekoľko tipov, s ktorými určite nešliapnete vedľa.

Praktický a využiteľný darček pre pani učiteľku

Pri výbere darčeka by ste mali siahnuť po niečom, čo pani učiteľka využije aj mimo triedy. Potešiť môže napríklad aj látková nákupná taška, ktorých doma nie je nikdy dosť. V Pezinskej dielničke vyrábajú tieto krásne tašky s milým venovaním. Ich kúpou navyše podporíte chránenú dielňu.

Viac o projekte Pezinská dielnička si môžete prečítať aj v našom rozhovore:

Denisa Knotková: Zriadiť chránenú dielňu bolo najlepším rozhodnutím môjho života

Spomienkový darček pre pani učiteľku

Ak sa vaše dieťa lúči so starou triedou či školou, možno by ste chceli podarovať niečo milé na pamiatku. Šikovná mamička Ivana Holonková vyrába maľované šálky alebo kvetináče. Takýmto originálnym kúskom môžete podarovať pani učiteľke spomienku napríklad aj na triedu maturantov, ktorí sa po niekoľkoročnom štúdiu rozídu do sveta.

 

Tajomstvo do kabelky

Aj malá drobnosť dokáže vyčariť radosť. Najmä ak ju človek môže využiť. Preto ak nie ste zástancom väčších darov, na výber máte krásne personalizované kľúčenky a zrkadielka do šikovnej mamy Mirky. Navyše myslela aj na darčeky pre pána učiteľa. Čo si budeme klamať, podarovať niečo mužovi je občas naozaj veľký oriešok. 🙂

Čo by si priali pani učiteľky ako darček na koniec školského roka?

Darčeky sú vždy milá pozornosť venovaná z lásky a vďaky. Hoci nimi chceme toho druhého potešiť, nie vždy sa možno trafíme do vkusu. S tým treba pri výbere tiež rátať. Kedysi bolo zvykom obdarovať pani učiteľku kvietkom. Dnes sa šíri tradícia nosenia malých drobností a predmetov, ktoré majú pani učiteľky potešiť.

A čo by si najviac priali oni samé? V redakcii sme si urobili malý online prieskum, ktorý odhalil, čím naozaj potešíte pani učiteľku. Možno vás to prekvapí, ale darčeky to nie sú. Samozrejme, nájdu sa aj výnimky, ktoré ocenia malú pozornosť.

V skutočnosti sú najlepšími darčekmi veci, ktoré sa dajú napríklad skonzumovať a nebudú zaberať priestor. Medzi TOP tri veci, ktoré by si pani učiteľky priali, patria:

  • kvety
  • káva
  • čokoláda

Ďalšou možnosťou bola aj fľaša vína. 🙂 Dá sa však predpokladať, že to by bol asi dosť netradičný darček, ktorý by dieťa prinieslo a podarovalo pred celou triedou. V takom prípade odporúčame asi skôr škatuľku kvalitného čaju.

Nech si už ako poďakovanie pre pani učiteľku zvolíte akýkoľvek darček, nezabudnite k tomu pridať aj pochvalu za jej prácu. Veď koho nepoteší, keď mu niekto dá uznanie za jeho snahu.

Akým darčekom plánujete obdarovať učiteľku/učiteľa vášho dieťaťa? 

Nechajte nám tip v komentári. 🙂 

Titulná foto: freepik.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár