Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY TEHOTENSTVO

Zvažujete kúpu elektrickej odsávačky mlieka? Pri výbere zohľadnite TIETO vlastnosti

Na trhu dnes nájdeme množstvo produktov, ktoré majú mamičkám čo najviac uľahčiť život a starostlivosť o bábätko. Niekedy je naozaj náročné vybrať si. Rodičia tak často stoja pred dilemou, či pri výbere uprednostniť radšej kvalitu alebo cenu. Aj v prípade elektrickej odsávačky mlieka sa núka nespočetné množstvo možností. Prečítajte si niekoľko tipov, na ktoré by ste sa mali pri výbere sústrediť.

Elektrická verzus manuálna odsávačka mlieka

Pokiaľ ešte nemáte skúsenosti s kojením a odsávaním mlieka, možno uvažujete, či bude vhodnejšia manuálna alebo elektrická odsávačka mlieka. V prospech manuálnych samozrejme hrá ich cena, ktorá je väčšinou nižšia oproti elektrickým. Skúsenejšie mamičky sa však zhodnú na tom, že elektrické odsávačky sú z dlhodobého hľadiska lepšou voľbou, pretože ušetria množstvo času a energie, ktoré by inak strávili pri manuálnom odsávaní.

Odsávačka na batérie alebo do zásuvky

Elektrické odsávačky mlieka nezaostávajú vo vývoji. Stávajú sa čoraz kompaktnejšími, aby odrážali potreby svojich zákazníčok. Ani nutnosť odsávania mliečka tak mamy nemusí obmedzovať zdržiavať sa vždy niekde v blízkosti funkčnej elektrickej zásuvky. Na trhu už nájdete mnoho modelov, ktoré disponujú nabíjateľnými batériami, ako napríklad cestovaná odsávačka Chicco Travel Pink. Batériu môžete pohodlne nabiť cez USB kábel a vziať so sebou kamkoľvek sa budete potrebovať vybrať.

Chicco Travel Pink

V prípade odsávačiek na batérie či kompaktných cestovných odsávačkách je však nutné počítať s o niečo nižším výkonom. Využijete ich skôr na občasné odsávanie, pokiaľ sa nachádzate niekde mimo domu. Takýto typ odsávačky je vhodný napríklad aj pre pracujúce maminky, pretože nezaberá veľa miesta a viete si ju so sebou zbaliť do kabelky.

Výkon a funkcie odsávačky

Dokonale simulovať reálne sanie bábätka z prsníka je naozaj ťažkým orieškom. Nie každá elektrická odsávačka mlieka preto disponuje úplne totožnými možnosťami, ktoré by to dokázali napodobniť. Pri výbere by ste sa teda mali zamerať nielen na cenu, ale najmä na spôsob, akým odsávačka pracuje.

Samotné odsávanie by malo začať stimulačnou fázou, ktorá pomáha spustiť laktáciu. Po nej by odsávačka mala zahájiť samotnú extrakčnú fázu, kedy dochádza k odsávaniu mliečka. Podobne je to v prípade elektrickej odsávačky Chicco Single Pink. V rámci voľby režimov je možné tieto dve fázy striedať podľa potreby. Okrem toho si môžete rytmus odsávania prispôsobiť až v 10 režimoch intenzity. To ocenia najmä mamičky v začiatkoch kojenia, kedy tvorba mliečka ešte nie je celkom ustálená a môžu pociťovať vysokú citlivosť pri akomkoľvek tlaku či stimulácii.

Chicco Single Pink

Potrebujem odsávať väčšie množstvo mlieka

Možno ste už skúsenejšia mama, ktorá sa po predošlom tehotenstve potýkala s nadprodukciou mliečka alebo ste zistili, že čakáte dvojičky. V oboch prípadoch si môžete na udržanie laktácie zadovážiť elektrickú odsávačku, ktorá dokáže odsávať z oboch prsníkov naraz.

Nielen, že vám to ušetrí veľa času, ale mliečko, ktoré si odsajete navyše a nevyužijete, môžete darovať napríklad aj do mliečnej banky, kde pomôže iným mamičkám a bábätkám. V prípade odsávania z oboch prsníkov naraz je dobré mať po ruke o niečo výkonnejšiu odsávačku, napríklad Chicco Double Pink, ktorú je možné používať doma na sieťový adaptér, ale aj mimo domu na klasické AA batérie.

Chicco Double Pink

Dizajn

Určite mi dáte za pravdu, že aj pri výbere odsávačky, ktorú budeme pravdepodobne využívať dlhší čas, hrá dizajn a vzhľad dôležitú úlohu. Veď každá mama sa rada obklopuje peknými vecami. V prípade odsávačiek mlieka Chicco si aj milovníčky jemného dizajnu prídu na svoje. Ich oválny tvar s ružovými detailmi je na trhu unikátny. Modely Single a Double Pink dopĺňa aj tmavý displej, ktorý je dobre čitateľný aj v nočnom šere a pri používaní vôbec neruší mamičku či spiace bábätko.

Tagy