Začnite písať

INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY

Ako si vybrať správne? V 5 krokoch k vašim vysnívaným svadobným šatám

svadobné šaty

Plánujete si váš vysnívaný deň, no pri obrovskej ponuke ste narazili na komplikácie s výberom správnych svadobných šiat? Neviete, ako si vybrať dokonalé svadobné šaty? Aby ste niekde neurobili chybu a boli spokojné, na chvíľu sa zastavte a zamyslite nad niektorými dôležitými detailmi.

Vaša osobnosť, látka a farba šiat a tvar vášho tela – to všetko sú rozhodujúce kritériá pri výbere! Poďme sa na ne spoločne pozrieť a všetko dôležité si o nich povedať, aby vám potom ostalo viac času na výber tej správnej donášky kvetov.

Šaty na svadbu musia odrážať prirodzený štýl nevesty

Šaty na jeden z najdôležitejších dní vášho života musia odrážať vašu osobnosť a predovšetkým prirodzený štýl. Ak si vyberiete model, ktorý nemá nič spoločné s vaším štýlom, negatívne vynikne a ovplyvní celý váš vzhľad.

Nikdy by ste si nemali vyberať dizajn, ktorý sleduje najnovší trend, no vašej povahe a osobnosti nevyhovuje. Ak snívate o farebných šatách, prečo nie? Dôverujte skúsenostiam a znalostiam dizajnérov a zamestnancov svadobnej predajne a nechajte si poradiť. Majte však na pamäti svoje nápady a nenechajte sa tlačiť ničím, čo nechcete! Krásne šaty na svadbu by mali odrážať vašu osobnosť a nie naopak. Tak na to pri ich výbere myslite.

Dôležitá je tkanina

Nenašli ste nič, čo by vám vyhovovalo, no páči sa vám konkrétna látka? Prečo si nenechať ušiť šaty na mieru? Veľa neviest si myslí, že ísť ku krajčírovi, je oveľa drahšie. Ale nie je to tak, pretože pomer ceny a výkonu je vynikajúci. Veľkou výhodou tiež je, že hotové šaty pre družičky alebo svadobné šaty objímu vaše telo ako uliate a budú jedinečné!

Ak nechcete šaty šité na mieru, objednajte si katalógové a nechajte si ich prispôsobiť na telo. Nájdite si šaty, v ktorých sa budete cítiť pohodlne a nechajte si ich upraviť podľa svojich predstáv: aplikácia na páse alebo bokoch, iná látka alebo odvážny doplnok, stačí niečo, čo odráža vašu osobnosť. Vašej kreativite sa predsa medze nekladú.

Nezabudnite si vybrať správny odtieň

Farbu svadobných šiat by ste si mali vyberať opatrne, pretože nie každá farba sa hodí ku každému tónu pleti. Biela je ideálna, no nie vždy jediná farba svadobných šiat. Ak je vaša pleť príliš svetlá, skúste šaty oživiť odtieňom slonoviny, smotany, perlete, champagne alebo jemne ružovej.

Pozor na tvar vášho tela

Možno máte svoje vysnívané šaty dávno vybraté, no ich strih nekorešponduje s vašou postavou. Aj keď je to niekedy láska na prvý pohľad, treba si ich vyskúšať. Mnohé nevesty majú na mysli špecifický strih, no nakoniec si oblečú úplne iný, pretože oveľa viac lichotí ich postave. Treba vedieť, aký tvar postavy máte a podľa toho si zvoliť šaty, ktoré nechcené krivky zakryjú a to krásne ešte viac zvýraznia!

Šaty si vyskúšajte

Nestačí sa ale pri skúšaní pozerať iba do zrkadla. Dôležitý je aj pohyb! Poprechádzajte sa a zatancujte si po miestnosti, zdvihnite ruky, sadnite si… Ak nemôžete urobiť jednu z týchto vecí, potom tieto šaty nie sú VAŠE svadobné šaty. So svadobnými šatami by ste mali spájať nespočetné množstvo emócií, vedieť ich nosiť celý deň bez obmedzení a cítiť sa pri tom dobre.

Na skúšku vezmite so sebou len tých najdôležitejších ľudí, pretože každý má svoj vlastný názor a každý názor ovplyvní ten váš. A čím viac názorov počúvate, tým ťažšie je rozhodnúť sa.

Zdroj obrázka: New Africa/Shutterstock.com

Tagy