Začnite písať

PR ČLÁNKY

Najobľúbenejšie knihy pre deti a mládež

Knihy v sebe skrývajú čaro, ktoré nenahradí ani film. Keď sa do viet začítate tak, že sa strany samy obracajú. Ani neviete ako a ste na konci knihy, a hľadáte na internete, či existuje pokračovanie a kedy bude dostupné. Smutným faktom je, že čím ďalej sa mládež nedostáva ku knihám a o tento zážitok prichádzajú. Ukážte im tieto knihy a oni si ich zaručene zamilujú. Toto sú bestsellery medzi knižkami pre deti a mládež.

Zaručená klasika

Investícia, s ktorou netrafíte vedľa, sú knihy pre deti o Harrym Potterovi. Majú 7 dielov a bonusový diel, ktoré niektoré deti prečítali samy a nie len raz.  Následne si ešte pozreli film a túto ságu si zamilovali. Odporúčame ju však vtedy, keď má váš syn/dcéra už niekoľko kníh prečítaných, aby ste si boli istí, že kniha neostane na poličke zbierať prach. Akonáhle sa namotá na diela od J. K. Rowlingovej, viete, že knihy ho budú sprevádzať po celý život.

Pre starších, to znamená 15 a viac rokov, je tu séria kníh Zaklínač. Je prepojená s hrou s rovnakým názvom, ktorú ak si niekto zamiluje, obľúbi si aj túto sériu kníh. Rovnako ako séria Harryho Pottera, aj Zaklínač má 8 kníh. Je to pre mládež, ktorá má rada svet fantasy, pretože v knihe vystupuje hlavná osoba Geralt. Nemá rodinu, nemá domov, túla sa svetom a zabíja netvorov a monštrá škodiace a ubližujúce ľuďom – upírov, vlkolaky, bazilišky či mantichory.

Pre dievčatá

Spomínané knihy si obľúbia prevažne chalani, aj keď ani dievčatá nepovedia nie. Tie nasledovné sú určené práve pre mladé dievčatá, ktoré s týmito knihami zaručene potešíte. Od Johna Greena sú to Papierové mestá a Na vine sú hviezdy. Ide o romantické príbehy, po ktorých túži nie jedna dospievajúca duša. Jeden z nás klame je zasa dielo od jedného z najznámejších autorov Karen McManus.

Pre najmenších

Sú ale aj diela, ktoré sú jednoduchšie na čítanie a deti dostanú do sveta kníh. Overená klasika je napríklad Pipi Dlhá Pančucha, každá kniha s názvom Denník odvážneho bojka a najznámejšia klasika O psíkovi a mačičke, ktorú máte možno doma ešte od vášho detstva. Tieto knihy by vaše dieťa malo začať čítať po dovŕšení 8. roku života, kedy sa aj v škole učia plynulo čítať. Vďaka týmto obrázkovým knižkam sa naučí plynulo a rýchlejšie čítať.

Tagy