Začnite písať

Kalendár mien

Peter je slobodomyseľný muž, ktorý sa nenechá zviazať konvenciami

Meniny: 29. jún 

Pôvod mena: z gréckeho Petros – pevný ako skala 

 

Peťo, Pepo či Petrík je slobodomyseľný muž, ktorý sa nenechá zviazať konvenciami. Jeho nápady a vízie sú schopné posúvať spoločnosť na vyššiu úroveň. Nie vždy sa mu ich podarí presadiť. Dôvodom je presvedčenie, že všetko príde samo v správny čas bez toho, aby musel vynaložiť viac námahy. Navyše, nositeľ tohto mena si rád užíva ničnerobenie.   

 

Osobný život: K šťastiu potrebuje rodinné zázemie. Aj keď vie byť aktívny a nemá problém s odhodlaním zdolávať nové výzvy, v komfortnej zóne vidí obrovskú istotu. S partnerkou je najradšej doma v súkromí, kde sa môže uvoľniť a byť úplne sám sebou. Miesto večierkov či kultúrnych podujatí ju berie do hôr, do kúpeľov a na romantické výletné plavby.  

Pracovné uplatnenie: Manuálna práca ho vyčerpáva, tvorivá činnosť ho baví iba nejaký čas. Pri výbere povolania sa orientuje na médiá, školstvo alebo dramaturgiu. Nejeden muž s týmto menom sa presadil ako novinár alebo moderátor. Zaujíma ho história, takže uplatniť sa môže aj ako sprievodca v múzeu či pracovník v archíve.   

 

Obľúbené farby: modrá, červená, fialová 

Ochranné kamene: jaspis, diamant 

Vhodné znamenia: Baran, Panna, Kozorožec 

Tagy