Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI

Prázdninové tipy na výlety po Slovensku od Malých výletníkov

tipy na výlety

Prázdniny sa začali a my už vymýšľame, ako si ich s našimi Malými výletníkmi užijeme. Slovensko nám poskytuje množstvo krásnych a originálnych miest. Aj keby sme vyštartovali za výletom každý deň,  ani zďaleka nestihneme všetko prebádať. Poďte si pozrieť tipy na výlety, ktoré si viete vychutnať hlavne počas letnej sezóny.

Bludisko v kukurici

Sem sa jednoznačne chystáme zavítať. Táto malá rarita vznikla neďaleko Trnavy, v meste Vlčkovce. V kukuričnom poli vytvorili bludisko. Ale nie hocijaké: jedno je v tvare slovenského znaku, druhé v tvare našej krajiny. Cieľom nie je nájsť východ, ale zvládnuť jednotlivé stanovištia s úlohami. Na šikovných bádateľov čaká na konci aj odmena. Viac info nájdete na stránke sezaland.sk.

Tipy na výlety za sysľami

Ak sa vyskytnete v oblasti Muránskej planiny (lokalita Biela Voda), tak jednoznačne nezabudnite navštíviť sysle. Ochranárom sa tu podarilo vybudovať početnú sysliu kolóniu, ktorá sa turistov nebojí. Práve naopak, nebojácne si od vás vezmú napríklad zrniečka slnečnice. Verím, že vaše deti budú nadšené z pozorovania a kŕmenia týchto malých neposedných zvieratiek. Pekný zážitok si môžete vo vybraných termínoch spojiť aj s cyklotúrou po okolí a využiť cyklobus.

zdroj : http://www.sopsr.sk

Prevezte sa s Kométou

Historická električka opäť nastupuje do služieb. Storočná dáma aj tento rok prevezie počas letnej sezóny malých aj veľkých výletníkov z Popradu až do Tatranskej Lomnice. Má aj svoju webovú stránku, kde nájdete rozpis, kedy sa s touto elegantnou električkou môžete vybrať popod Tatry. Ak sa chcete navnadiť na jazdu s Kométou, pozrite si aj video, ktoré na stránke nájdete.

zadroj: http://www.kometa.vkz.sk

Tipy na výlety za pieskovými sochami

Liptov a okolie ponúka naozaj široké množstvo atrakcií vhodných pre rodiny s deťmi. V Liptovskom Jáne môžete navštíviť Piesočkovo. Umelci zo Slovenska a okolitých krajín vytvorili rozprávkové diela z piesku. Malá nenápadná atrakcia poteší nejednu detskú dušu. Je to v podstate výstava pieskových sôch, ale v okolí nájdete aj iné zaujímavé atrakcie. Výstava by mala byť k dispozícii do polovice septembra. A keď už sa budete nachádzať v Liptovskom Jáne, tak nezabudnite nahliadnuť aj do Mincovníčkova. Dozviete sa o dobrodružnej ceste, ktorou si musí prejsť každá minca. Zážitkom je aj návšteva Mini Slovenska – parku miniatúr kultúrnych pamiatok našej krásnej krajiny.

Zdroj: https://www.dennikrelax.sk

Ďalšou atrakciou s pieskovými sochami je aj Kráľovstvo Hrabovo, kde si každoročne okrem výstavy pieskových sôch deti užijú množstvo zábavných aktivít a pestrý program. Areál sa nachádza v príjemnom prostredí lesa neďaleko jazera. V rámci výletu sa môžete povoziť na ruskom kolese alebo absolvovať jazdu lanovkou na neďaleké Malinô Brdo. Na tento výlet si určite treba rezervovať minimálne jeden deň.

Mesto detí

Donovalkovo je mestečko pre deti. Malé domčeky, v ktorých si každé dieťa nájde to svoje. Či už rozprávkový domček, galériu pre kreatívcov, hasičskú zbrojnicu, či čerpaciu stanicu. Deti môžu získať vodičský preukaz, farmársky preukaz, či absolvovať kurz automechanika. Podľa fotiek to vyzerá ako malý raj pre deti. Všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke Donovalkova.

Zdroj: https://www.donovalkovo.sk

Páčili sa vám naše tipy? Budeme radi, ak budete sledovať Malých výletníkov, či už na Facebooku alebo Instagrame, kde priebežne pridávame naše tipy, či články z našich dobrodružstiev.

15+ tipov na výlety na Liptove. Kam sa oplatí ísť aj s deťmi?

Tagy
Kristína Ciglanská

Som Zvedavá maminka dvoch malých detí, milujúca manželka nášho Veselého tatinka a spoluzakladateľka webu https://www.malivyletnici.sk/.

  • 1

Zanechaj nám svoj komentár