NAČÍTAVAM

Začnite písať

MAGAZÍN RECEPTY

Fit burizónové rezy s arašidovým maslom a čokoládou

Share

V teplom počasí sa málokomu chce stáť pri sporáku a vypekať koláče. No, čo ak doma máte malých hladošov, ktorí si neustále pýtajú niečo sladké? Vyskúšajte náš recept na nepečený dezert, ktorý má navyše vysoký obsah proteínov. Pripravíte si ho behom chvíľky a chuťou dokonca pripomína obľúbené burizónové guľky. 

Burizónové rezy – suroviny

Pomery surovín závisia od toho, koľko rezov chcete. Tento pomer vystačí na približne 12 štvorcov alebo na klasický pekáč.

  • 100g burizónov
  • 55 ml javorového sirupu (alebo iného sladidla podľa chuti)
  • 180g jemného arašidového masla
  • štipka soli
  • 150g horkej čokolády (na polevu)

 Burizónové rezy – postup

  1. Do misky nasypeme burizóny a pridáme k nim arašidové maslo, javorový sirup a poriadnu štipku soli.
  2. Všetko dobre premiešame.
  3. Vzniknutú hmotu premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a dobre uhladíme, aby sme získali rovný povrch.
  4. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Aby sa poleva lepšie krájala, môžeme ju zjemniť kúskom masla alebo kokosového oleja.
  5. Rozpustenou čokoládou polejeme burizónovú zmes a zarovnáme.
  6. Dáme do chladničky a necháme tuhnúť aspoň 45 minút.

V chladničke rezy vydržia približne 3-4 dni, ale sme si isté, že len čo ich ochutnáte, tak dlho sa u vás neohrejú. 🙂

burizónové rezy

Zdroj foto: Zdravo s Jankou – Jana Guráňová

Tagy