Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI

Veľký prehľad letných akcií pre deti na celom Slovensku

 

Neviete kam v lete s deťmi? Prinášame vám prehľad akcií pre deti na celom Slovensku. Divadelné predstavenia, rozprávkové festivaly, hudobné koncerty, kúzelníci, klauni, draky, živé sochy a mnohé ďalšie.

 

Stropkovské kultúrne leto

Divadlo etudy: Princezná na hrášku

Termín: 26.7.2022

Mesto: Košice (Kulturpark Košice, pódium India)

Čas: 10:00

Vstupné: 4

Tešiť sa môžete na predstavenie činohernej divadelnej rozprávky Princezná na hrášku na motívy Christiana Andersona od divadla Etuda.

 

Astronomická rozprávka – Vesmírne otázniky

Termín: 27.7.2022

Mesto: Prešov (Hvezdáreň a planetárium v Prešove)

Čas: 11:00

Vstupné: 2

Prešovská hvezdáreň si pre deti od 5 do 9 rokov pripravila hudobný program spracovaný formou muzikálu. Vďaka pesničkám sa deti oboznámia so Zemou a jej najbližším okolím. Dozvedia sa niečo o hviezdach, Mesiaci a Slnku. Súčasťou predstavenia je pieseň 9-poschodový dom, v ktorej sa predstavia všetky planéty slnečnej sústavy. Piesne sú prepojené dialógom medzi kométou Amálkou a dievčatkom Klárkou.

Leto v múzeu – Hravá príroda

Termín: 28.7.2022, 11.8.2022, 25.8.2022

Mesto: Spišská Nová Ves (Spišské múzeum)

Čas: 13:30

Spišské múzeum si pre deti pripravilo letné štvrtkové popoludnia plné zábavy a nových vedomostí. Deti sa môžu tešiť na viaceré zaujímavé výstavy o zvieratkách. Tiež si môžu vyskúšať hru s názvom „Únik z múzea“. Úlohou hry je nájsť cestu von z múzea podľa indícií.

 

Divadelné leto

Termín: 28.7.2022, 11.8.2022, 25.8.2022

Mesto: Humenné (Divadelná sála MsKS v Humennom)

Čas: 10:00

Vstupné: zadarmo

Mesto Humenné má na toto leto pre deti pripravené ešte tri divadelné predstavenia. Predstavenie Čáry Máry, ktoré zahrá Divadlo Portál z Prešova. Včielku Máju od Divadla hudby z Košíc a na záver Babetta a Dolly – Gepardie speváčky od Crocus Theatre z Košíc.

 

Prečítaj si: V Auparku sa detskej fantázii medze nekladú

 

Slnko a hodinár

Termín: 28.7.2022

Mesto: Prešov (Hvezdáreň a planetárium v Prešove)

Čas: 11:00

Vstupné: 2

Prešovská Hvezdáreň má okrem Astronomickej rozprávky pre deti pripravené aj rozprávku s názvom Slnko a hodinár. Rozprávka je určená pre deti od 4 rokov a rozpráva o Martinovi a jeho ceste za žiarivou hviezdou.

 

Festival Živé sochy

Termín: 29.7.-30.7.2022

Mesto: Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves má v posledný júlový víkend pre malých i veľkých pripravený naozaj bohatý program. Vďaka skupine BIG NAMES sa Spišská Nová Ves premení na obrovskú galériu pouličného umenia. Deti sa môžu tešiť na viacero hudobných a divadelných predstavení, na klauna, kúzelníka, vizuálnu show zrkadlových bytostí a množstvo ďalších zaujímavých predstavení.

 

Rozprávkové soboty – O zvieratkách na dvore

Termín: všetky soboty v lete 2022

Mesto: Poprad (Námestie sv. Egídia)

Čas: 10:00

Poprad si pre deti pripravil soboty plné rozprávkových predstavení, ako napríklad Perníková chalúpka, Malý princ, Prešibaný kocúr v Čižmách a Janko Hraško.

Šášovské hradné hry

Termín: 30.7.2022

Mesto: Šášovské Podhradie

Čas: 16:00

Šášovské Podhradie aj tento rok pripravilo predstavenie hradné hry, so šermiarskymi, sokoliarskymi a kaukliarskymi vystúpeniami.

 

Putovanie za remeslom na Oravskom hrade

Termín: 31.7.2022

Mesto: Oravský Podzámok

Čas: 13:00

Vstupné: deti 2, dospelí 3

Oravský hrad tento rok ožije predstavením pre deti v podobe putovania za remeslom. Súčasťou predstavenia bude dobová hudba, prestavenie historických remesiel, šaško Fjodor, módna prehliadka a súťaže pre deti.

 

Prečítaj si: Tip na výlet: Važec, to nie je len Važecká jaskyňa, ale aj krásne okolie

 

Včielka Elka

Termín: 31.7.2022

Mesto: Košice (Areál Anička)

Čas: 16:30

Vstupné: 3.50

Areál Anička v Košiciach si pre deti pripravil divadelné predstavenie rozprávkového príbehu Včielky Elky. Bábková rozprávka rozpráva príbeh o včelej rodine Medonosných, ktorý sú ohrozeným druhom.

 

Divadlo Babadlo: Šípková Ruženka

Termín: 31.7.2022

Mesto: Košice (Kulturpark Košice, pódium India)

Čas: 10:00

Vstupné: 4

V Kulturparku v Košiciach sa posledný júlový deň predstaví divadlo Babadlo s klasickou rozprávkou Šípková Ruženka.

 

 

Dračie dni Budatín

Termín: 13.8.-14.8.2022

Mesto: Žilina (Budatín)

Budatín v auguste ožije rozprávkovým festivalom určeným pre celú rodinu. Na Dračích dňoch budú mať deti možnosť vstúpiť do tajomného sveta drakov, víl a odvážnych rytierov.

 

Rozprávkový piknik

Termín: 29.8.2022

Mesto: Senec (Park oddychu)

Čas: 10:00

Senec si pre deti pripravil piknik plný rozprávok. Zoberte si so sebou deku, košík s dobrotami a príďte si s vašimi drobcami užiť bruchovraveckú comedy show Kúzelník Wolf a Sranda Banda a koncertno-divadelné vystúpenie pre deti Hanička a Murko.

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy