Začnite písať

Uncategorized

Zomrela hviezda filmu Pomáda – Olivia Newton-John podľahla rakovine

Olivia Newton-John

Olivia Newton-John, austrálska speváčka, ktorej dych vyrážajúci hlas a zdravá krása z nej urobili jednu z najväčších popových hviezd 70-tych rokov a očarili generácie divákov v trháku „Grease“, zomrela v pondelok, podľa vyhlásenia jej manžela. Mala 73.

Dáma Olivia Newton-John dnes ráno pokojne zomrela na svojom ranči v južnej Kalifornii, obklopená rodinou a priateľmi. Prosíme všetkých, aby rešpektovali súkromie rodiny počas tohto veľmi ťažkého obdobia,“ napísal vo vyhlásení jej manžel John Easterling na speváčkinom overenom instagramovom účte. „Olívia je už viac ako 30 rokov symbolom triumfov a nádeje, keď zdieľala svoju cestu s rakovinou prsníka.“ Speváčka v septembri 2018 prezradila, že sa lieči na rakovinu v spodnej časti chrbtice. Bola to jej tretia diagnóza rakoviny po záchvatoch rakoviny prsníka na začiatku 90. rokov a v roku 2017.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Olivia Newton-John (@therealonj)

Olivia Newton-John a jej vzostup k sláve

Vďaka sérii country a soft-rockových hitov bola Newton-John už koncom 70. rokov populárnou speváčkou. Ale jej herecká úloha po boku Johna Travoltu vo filme Pomáda (Grease) z roku 1978, pravdepodobne najpopulárnejšom filmovom muzikáli všetkých čias, ju pozdvihla na novú úroveň hviezdy.

olivia newton john

Aj keď mala málo hereckých skúseností (a počas nakrúcania dovŕšila 29 rokov), Newton-John podala nezmazateľný výkon ako Sandy, milá austrálska študentka, ktorá sa na strednej škole v južnej Kalifornii v 50. rokoch zamiluje do Dannyho v podaní Johna Travoltu.

Nemyslím si, že by si niekto vtedy dokázal predstaviť, že film bude aj po viac ako 40-tich rokoch stále populárny a ľudia sa o ňom budú stále so mnou rozprávať a budú ho milovať,“ povedala Newton-John pre CNN v roku 2017. „Mám veľké šťastie, že som bola jeho súčasťou. Toľkým ľuďom dokázal urobiť radosť.

Newton-John naspievala tri najväčšie filmové hity: duety „You’re The One That I Want“ a „Summer Nights“ s Travoltom a jej mdlú sólovú baladu „Hopelessly Devoted To You“. 

Zo života Olivie Newton-John

Speváčka sa narodila v Cambridge v Anglicku v roku 1948 a keď mala päť rokov, presťahovala sa so svojou rodinou do Melbourne v Austrálii. Po víťazstve v talentovej súťaži v televíznej šou „Sing, Sing, Sing“ si ako tínedžerka vytvorila čisto dievčenskú skupinu a začala sa objavovať v týždenných programoch populárnej hudby v Austrálii.

Newton-John nahrala svoj prvý singel v Anglicku v roku 1966 a zaznamenala niekoľko medzinárodných hitov, no americkému publiku zostala veľkou neznámou až do roku 1973, kedy sa skladba „Let Me Be There“ stala 10-tym najlepším hitom v počúvanosti.

Nasledovala séria ďalších hitov vrátane „I Honestly Love You“, „Have You Never Been Mellow“ a „Please Mr. Please“. Potom prišiel „Grease“, ktorý bol v roku 1978 najlepšie zarábajúcim filmom a stal sa trvalým kultúrnym fenoménom. Film dal Newton-Johnovej príležitosť zmeniť svoj šmrncovný imidž. Na obale jej ďalšieho albumu „Totally Hot“ bola speváčka v čiernej koži, zatiaľ čo jej piesne mali drsnejší a modernejší popový zvuk.

Prekonanie tragédie

Newton-John však čelila aj svojim problémom a tragédiám. Diagnózy rakoviny prsníka ju prinútili odložiť a zrušiť niekoľko vystúpení. V roku 2005 jej vtedajší priateľ Patrick McDermott zmizol na mori počas rybárskej výpravy pri pobreží Kalifornie. Nikdy sa nenašiel. Toto nevyriešené tajomstvo, prenasledovalo speváčku roky.

Je veľmi ťažké s tým žiť,“ povedala pre CNN v show Larryho Kinga v roku 2006. „Je to pravdepodobne najťažšia vec, akú som kedy zažila a prežila som veľa vecí.“ Hoci sa jej sláva v neskorších rokoch trochu klesla, Newton-John nikdy neprestala nahrávať a vystupovať. Medzi jej vrcholy patrilo hosťovanie v „Glee“, dlhotrvajúca rezidencia „Summer Nights“ vo Flamingo Las Vegas a hit tanečných klubov „You Have to Believe“, nahraný s dcérou Chloe. „Milujem spievať, je to všetko, čo viem robiť,“ povedala pre CNN v roku 2017. „To je všetko, čo som kedy robila od svojich 15 rokov, takže je to môj život. Cítim sa veľmi vďačná, že to stále môžem a ľudia sa na mňa stále prídu pozrieť.

Zdroj: cnn.com

Tagy