Začnite písať

PR ČLÁNKY

Je možné mať upratanú domácnosť aj pri deťoch? Stačí dodržiavať pár základných pravidiel

domácnosť

Do uprataného domova sa vždy vraciame s väčšou radosťou. Ako však dosiahnuť aby bol váš dom či byt uprataný, aj keď sú doma deti?

Prinášame vám niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu udržiavať poriadok  aj pri menšej námahe.

Veci odkladajte vždy tam, odkiaľ ste ich zobrali

Základom pre splnenie tohto pravidla je podmienka, že každá vec musí mať svoje odkladacie miesto. Veci bez presne určeného úložného priestoru, do ktorého ich môžete zakaždým odložiť, sú ako ľudia bez domova.

Pokiaľ budete mať pre každý predmet miesto v poličke, regáli, komore či garáži, stačí už len členov domácnosti naučiť odkladať veci naspäť a máte vyhraté. Hoci to môže chvíľu trvať, časom sa pravidlá naučia a vy budete mať viac času pre seba.

Nepoužívané veci patria do boxov, krabíc a kovových regálov

Nie je nič horšie ako zimné bundy visiace na vešiakoch aj dlho po sezóne. Preto ak máte menej úložného priestoru, prikúpte boxy, do ktorých všetko pekne naskladáte a v nich veci odložíte na ďalšiu sezónu. Boxy môžete naukladať do komory alebo ich uložiť do odolných kovových regálov v garáži.

Ak také nemáte, kovové regály do garáže, ale i špajze či komory zoženiete na tejto adrese https://www.majster-regal.sk/garaz/kovove-regaly-do-garaze.html. Regály sa vyrábajú v rôznych výškach, šírkach i hĺbkach, takže ich dokážete postaviť aj do úzkeho či nízkeho priestoru.

domácnosť

Dostatok úložného priestoru je základ

Aj malé priestory môžu ponúknuť dostatok úložného priestoru, ak viete ako na to. Regály sa dnes vyrábajú v mnohých variantoch, takže ich môžete pokojne použiť ako industriálny prvok v obývacej miestnosti miesto knižnice alebo v detskej izbe na odkladanie hračiek.

Jemné pastelové odtiene sa pokojne hodia aj do spálne. Úložný priestor tak dokážete vytvoriť aj tam, kde by ste to možno nečakali a vaša domácnosť tak bude hneď vyzerať upravenejšie.

Každý deň upratujte jednu miestnosť

Toto pravidlo sa môže zdať zvláštne, ale naozaj funguje. Ak sa rozhodnete, že každý deň upracete jednu miestnosť, nestrávite upratovaním príliš veľa času a neustále budete mať všade striedmy poriadok. Samozrejme generálne upratovanie budete musieť raz za čas absolvovať, ale stále to bude menej náročné ako keď budete všetky miestnosti dávať dohromady naraz.

Zapojte do upratovania všetkých

Že sú deti ešte príliš malé? Poutierať prach na nižších poličkách alebo napratať hračky do krabice dokáže už trojročné dieťa. Čím skôr zapojíte do upratovania aj svojich potomkov, tým menej ich to bude obťažovať keď budú väčší. Ak každý člen urobí každý deň aj len malý kúsok, váš byt či dom bude stále vyzerať ako zo škatuľky.

Chápeme, že upratovanie dokáže byť otravné, ak však viete ako na to, upratať domácnosť nezaberie toľko času a vy si pokojne môžete užívať voľno podľa vášho gusta.

 

Zdroj obrázkov:

  1. Drpixel/Shutterstock.com
  2. www.majster-regal.sk
Tagy