Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Počuli ste už o týchto 4 faktoch o hodinkách?

hodinkách

Klasické náramkové hodinky sú na trhu už niekoľko desaťročí. V dnešnej dobe sú pre mnohých ľudí však viac estetickým doplnkom ako tým praktickým. Iná skupina ľudí zase preferuje digitálne smart hodinky. Všetkých však niečo spája – hodinky nosia na zápästí, nielen v telefóne. Článok vám prezradí skryté fakty o klasických hodinkách, o ktorých sa tak často nehovorí.

1. Voľba hodiniek prezradí charakter človeka

Predstavte si, že sa stretnete so skupinou neznámych ľudí. Každá osoba zo skupiny má na ruke iný typ a dizajn hodiniek. Práve hodinky vám vedia napovedať niečo o štýle a preferenciách danej osoby. Ak má niekto na ruke klasické hodinky s hnedým koženým remienkom, môžete si myslieť, že ide o minimalistu alebo o niekoho, kto má rád jednoduchú eleganciu.

V skupine môže stáť aj niekto s modernými Citizen hodinkami na ruke. Tieto modely zaujmú už na prvý pohľad, preto osobe, ktorá ich nosí, pravdepodobne nevadí  pozornosť. Aj hodinky, ktoré nosíme, teda vedia prezradiť niečo o tom, čo sa nám páči a aký typ človeka sme.

2. Hodinky sú dobrou diskusnou témou

Poznáte to. Stojíte s niekým v jednom rade alebo si k vám niekto prisadol v autobuse. Radi by ste začali konverzáciu, no neviete ako. Nechce sa vám rozprávať o počasí a už vôbec nie o politike. Ak si všimnete, že osoba vedľa vás nosí hodinky, máte skvelú tému, ktorou môžete začať konverzáciu.

O hodinkách a módnych doplnkoch vo všeobecnosti sa ľudia radi rozprávajú. Niektorí majú svoje hodinky celé roky a viažu sa k nim rôzne príbehy. Môže sa dokonca stať, že vy aj osoba vedľa vás máte na ruke rovnaké značky, napríklad Police hodinky. Môžete si vymeniť svoje skúsenosti a rôzne praktické tipy.

3. Hodinky môžu byť vašou investíciou

Aj niečo také malé ako hodinky môže mať raz veľkú cenu. Najmä ak si kúpite hodinky z limitovanej edície, o pár rokov môžu mať veľkú hodnotu. Hodinky si môžete kúpiť len ako zberateľský kúsok alebo ich môžete aktívne využívať a o pár rokov, keď si kúpite iné, ich môžete predať.

hodinkách

Zdroj foto: Africa Studio / Shutterstock.com

4. Hodinky sú skvelým darčekom

Kedysi bolo bežné, že deti dostali na okrúhle narodeniny alebo pri inej významnej príležitosti svoje prvé hodinky. Dnes už deti hodinky nenosia takmer vôbec, uprednostňujú smartfóny. A to je škoda! Náramkové hodinky sú aj naďalej považované za hodnotný darček, napr. na výročie, Vianoce a podobne. Ak si myslíte, že by klasické náramkové modely vaše deti neocenili, vždy im môžete kúpiť jedny z najlepších inteligentných smart hodiniek.

Vedeli ste, že v Japonsku alebo Číne by bol takýto darček nevhodný? V tejto kultúre sú hodinky považované za zlé znamenie – symbol smrti. Obdarovanému by tak údajne odpočítavali zostávajúci čas na tomto svete.

Zdroj titulnej foto: Viacheslav Boiko / Shutterstock.com

Tagy