Začnite písať

Uncategorized

Pri nákupe školských potrieb siahnu tento rok rodičia do peňaženky hlbšie

Tri štvrtiny rodín očakávajú, že nákup školských pomôcok sa im predraží o desiatky či stovky eurTakmer 60 percent rodín plánuje dokupovať len nevyhnutné veci a využiť zostatok z predošlých rokov, prípadne po starších súrodencoch.

Drahšie školské pomôcky

Dvanásť percent nemá v pláne čokoľvek kupovať, kým 28 percent chce deťom do školy kúpiť nové všetky pomôcky. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre Poštovú banku realizovala agentúra 2muse.

Poštová banka o tom informovala v tlačovej správe. Nárast nákladov o 50 až 100 eur v porovnaní s minulým rokom očakáva 44 percent opýtaných rodičov.

Štvrtina respondentov nepredpokladá nárast nákladov o viac ako 50 eur. Naopak, 20 percent čaká, že potreby pre školáka ich vyjdú o 200 eur drahšie.

Nákup novej školskej výbavy

Nové školské pomôcky plánujú pre deti kupovať najmä rodičia z Banskobystrického, Nitrianskeho a Košického kraja. Má to v pláne viac ako 35 percent respondentov.

Využívať potreby z predošlých rokov majú v pláne najmä ľudia z Trenčianskeho kraja, kde túto možnosť uviedlo 73 percent respondentov.

Podobne aj 66 percent opýtaných z Prešovského kraja. V Trenčianskom kraji plánuje nákup novej školskej výbavy len 14 percent rodičov. Najviac respondentov, ktorí neplánujú školské pomôcky nakupovať vôbec, bolo v Bratislavskom kraji, a to 17 percent.

Zdroj: Webnoviny.sk – Nákup školských potrieb sa tento rok poriadne predraží, väčšina rodičov plánuje zužitkovať potreby po starších súrodencoch.  © SITA Všetky práva vyhradené.

Tagy