Začnite písať

CESTUJEME S DEŤMI

8 tipov na výlet s deťmi naprieč celým Slovenskom za prijateľné ceny

na výlety

Neviete kam na výlet s deťmi? Prinášame vám 1 tip na výlet v každom slovenskom kraji, ktorý je zároveň aj finančne prijateľný.

Bratislavský kraj – Biofarma Príroda

Pravé zvuky prírody ako napríklad zvonce ovečiek môžete zažiť aj v okolí Bratislavy stačí, keď navštívite Biofarmu. Biofarma Príroda sa nachádza v Stupave v areáli Botanickej záhrady Univerzity Komenského a ponúka vlastný salaš a kolibu. V areáli Biofarmy sa nachádzajú hospodárske zvieratá, koliba v pôvodnej drevenici, náučný botanický chodník, pôvodné hospodárske objekty, ako napríklad mliečnica a pekáreň. Na biofarmu sa dostanete autom, autobusom, bicyklom aj peši. Tento výlet pre deti ponúka zážitok z návštevy tradičnej farmy a zároveň aj zábavu na detských ihriskách.

Vstupné: zadarmo

 Ubytovanie vhodné pre rodiny s deťmi v Bratislave si skúste pozrieť na Hauzi.

Trnavský kraj – Kukuričné bludisko

Kukuričné bludisko Vlčkovce je jediné a prvé umelo vytvorené bludisko z kukurice. Kukuričné bludisko sa nachádza v poli medzi mestami Sereď a Trnava. Zaujímavosťou je, že veľkosť a téma bludiska sa mení každý rok. Cieľom bludiska je nájsť stanovištia a riešiť úlohy podľa tajničky, ktorú dostanete pri vstupe. Deti sa tak nielen zabavia, vybehajú, ale ešte si aj potrápia hlavičky. Súčasťou bludiska je aj pyramída zo slamy, na ktorú môžete vyliezť.

Vstupné: symbolický poplatok

Trenčiansky kraj – Lesopark Brezina

Lesopark Brezina sa nachádza neďaleko centra mesta Trenčín v Strážovských vrchoch. Tento lesopark je v okolí Trenčína vzácnosťou, pretože ponúka ideálne podmienky na fyzickú i psychickú relaxáciu vo veľkomeste. Les je vhodný na prechádzky, beh, horský bicykel a v zime na bežky. Súčasťou lesoparku je aj Čerešňový sad, pamätník umučených, detské ihrisko a krásny výhľad na okolitú prírodu. Výlet do Lesoparku Brezina v Trenčíne je vhodný, ako letná prechádzka s deťmi v krásnej tichej prírode.

Vstupné: zadarmo

Prečítaj si: Bezplatné prehliadky Trnavy budú počas celého leta

Nitriansky kraj – Rudniansky vodopád

Rudniansky vodopád je rozhodne jeden z najkrajších slovenských vodopádov. Je to jediný vodopád v Štiavnických vrchoch. Nachádza sa medzi obcami Uhliská a Rudno nad Hronom. Rudniansky vodopád padá z výšky 4 metre v niekoľkých stupňoch, v zime zamŕza čím vytvára krásnu cencúľovú stenu. Cesta k vodopádu je nenáročná a zaberie približne 15 minút. V turistike sa dá pokračovať aj celou Rudnianskou dolinou, ktorá ponúka zaujímavé skalné útvary.

Vstupné: zadarmo

Banskobystrický kraj – Chalúpka dedka Večerníčka

V nádhernej podpolianskej prírode v Detve v areáli Lazníckeho dvora pod Pôjdami stojí chalúpka dedka Večerníčka, ktorú poznáme z televíznej zvučky Večerníček. Chalúpka v Detve je vernou kópiou tej skutočnej z detskej rozprávky, na ktorej vyrástlo už niekoľko generácií. Tento výlet deti rozhodne zaujme a navyše si tam môžete urobiť aj jedinečné fotografie, dokonca si tam môžete požičať kroje a vyfotografovať sa v nich. V areáli sa tiež nachádzajú ovečky, zajace, sliepky, mačky a psíky. Neďaleko od domčeka sa nachádza parkovisko, takže prechádzka je vhodná aj s maličkými deťmi alebo s kočíkom.

Vstupné: zadarmo

Žilinský kraj – Obria lavička

Obria lavička Gardeon sa nachádza v obci Kláštor pod Znievom okres Martin. Kúsok od lavičky je parkovisko, takže cesta ku lavičke je nenáročná a vhodná aj pre tých najmenších. Obria lavička sa nazýva obria, pretože je naozaj obria. Lavička meria viac ako 3 metre do výšky, viac ako 5 metrov do šírky a váži 3 tony. Okrem lavičky môžete navštíviť aj hojdačku, ktorá je skrytá vo vysokých stromov vedľajšej lúky. Z tohto výletu si odnesiete krásny zážitok vy i deti a zároveň aj jedinečné fotografie.

Vstupné: zadarmo

Prešovský kraj – Vyhliadka srdiečko

Vyhliadka Srdiečko sa nachádza neďaleko obce Lipovce, okres Prešov na lesnej cestičke smerom k jaskyni Zlá diera. Vyhliadka je vytvorená z oceľovo-dreveného mostíka, ktorý spája dve skalné bralá a slúži pre turistov, ako vyhliadka do doliny Lipovského potoka. Táto vyhliadka je vhodná ako nenáročný adrenalín pre malých i veľkých.

Vstupné: zadarmo

Košický kraj – Areál Čičky

Areál Čičky je polyfunkčný športovo-relaxačný areál, ktorý sa nachádza v lokalite Račí potok v meste Košice. Areál je vhodný pre všetky vekové kategórie. V areáli Čičky sa nachádza ihrisko na plážový volejbal, 16 metrová trampolína, detské ihrisko, piskovisko, priestor na bedminton a futbal. V tomto areáli sa vaše deti zabavia, vyhrajú a vy si zatiaľ môžete oddýchnuť a posedieť s priateľmi „v reštaurácii“, ktorá je súčasťou areálu. Do areálu sa môžete dostať autom, autobusom, bicyklom aj peši. Okrem toho sa v areáli pravidelne konajú aj hudobné koncerty.

Vstupné: zadarmo

Tagy