Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Prečo detský elektrobicykel?

elektrobicykel

Dospelí jazdiaci na elektrickom bicykli sú teraz súčasťou veľkej skupiny spoločnosti – jazdiaci v horách, ako aj mestách. Lesk e-bicyklov však nie je vyhradený výlučne pre dospelých – do akcie sa môžu zapojiť aj deti.

Máte dieťa zbláznené do bicykla? Perfektné – to je prvý krok. Uvedomujeme si, že nie vždy sa ale dieťaťu chce. Tu prichádzajú na scénu elektrobicykle. Elektrobicykle odomykajú nový druh spestrenia voľného času pre celú rodinu.

Elektrobicykel pre deti

Mať vhodný detsky elektrobicykel je základom úspešného dobrodružstva s vaším dieťaťom. Elektrobicykel, ktorý je navrhnutý tak, aby spĺňal potreby a schopnosti dieťaťa, im vštepuje potrebnú sebadôveru a schopnosť mať bicykel pod kontrolou. Popri konštrukcii a komponentoch e-biku existujú aj ďalšie prvky, ktoré musia byť špecifické pre dieťa, vrátane motora. Ako však vyzerá motor špecifický pre dieťa?

  • Nízka hmotnosť: Pohonná jednotka pozostávajúca z motora a batérie musí byť čo najkompaktnejšia a najľahšia, aby vaše dieťa mohlo bicykel ovládať v každej situácii. Pre obzvlášť malé deti je to ešte dôležitejšie.
  • Citlivosť: deti nemajú rovnomernú silu v nohách ako dospelí. Výsledkom je, že motor musí byť vyladený s jemnejšou citlivosťou, aby reagoval na ich zdvih pedálu.
  • Je to jednoduché: výkon motora musí byť mierny a vyvážený, aby nepreťažil vaše dieťa ani ho nezaskoč

Pokiaľ ide o bezpečnosť, kľúčové sú dve veci:

  • Po prvé – motor sa musí vypnúť nad určitou rýchlosťou.
  • Po druhé – efektívne a výkonné kotúčové brzdy sú nevyhnutnosťou – vaše dieťa pôjde s e-bicyklom ďalej a rýchlejšie.

Vyššie a ďalej!

Predstavte si, že máte naplánovanú rodinnú jazdu na bicykli. Už ste sa rozhodli, kam ísť, a trasa je plná rozmanitosti so skvelým cieľom. Super! Ibaže… nejde to celkom podľa plánu. Podceňujete jedno zo stúpaní a jeho strmé stúpania výrazne zhoršujú motiváciu vášho dieťaťa. Čo sa týka náročnosti, uvedomujete si, že to bola veľká požiadavka na schopnosti a kondíciu vášho dieťaťa. Je to škoda, pretože inak bola trasa tak perfektná!

Nie je jednoduché vytvoriť trasu, ktorá zaškrtne všetky políčka pre túru vhodnú pre deti – najmä nie v kopcovitých alebo horských oblastiach, kde sa určitému stúpaniu nedá vyhnúť.

Elektrobicykle však poskytujú riešenie a odsúvajú tento problém do minulosti!

Či už je to dlhá jazda na bicykli, dovolenka na bicykli alebo len na každodenné používanie, e-bicykle otvárajú nové perspektívy a rozširujú pole pôsobnosti pre celú vašu rodinu.

Vaše dieťa zdoláva horské trasy a výstupy sa dokonca stanú zdrojom zábavy! Deti s pokročilými zručnosťami sa môžu na svojom e-bicykli dopracovať aj k jazde do kopca. Keď sme v horách, krajina sa mení a ponúka nezabudnuteľné výhľady na údolia, jazerá a iné vrcholy. Potom, keď sa spustíte na bicykli späť dolu kopcom, ide o to, aby ste sa dobre bavili. Pre začiatočníkov aj profesionálov sú pri zjazdoch stredobodom pozornosti pocit z jazdy a zábava.

Výlet je rýchlejší, takže si počas dňa užijete viac zábavy. Predstavte si vzrušujúce destinácie, ktoré sú teraz v dojazdovej vzdialenosti na celodenných víkendových jazdách?

Dovolenka na bicykli je o objavovaní, celý deň, každý deň – bolesti z námahy sú minulosťou. Vaše dieťa bude môcť objavovať nové miesta a krajiny vrátane úžasných vysokohorských prostredí.

Či už vo vašom meste alebo na vidieku, elektrobicykle sú riešením pre každodenné cesty, ktoré sú s bežným bicyklom príliš ďaleké alebo príliš strmé. Elektrobicykle sú alternatívou k používaniu auta a predstavujú výrazne ekologickejší, zdravší a nákladovo efektívny spôsob pohybu.

Spoločné dobrodružstvá

Pre rodičov, ktorí jazdia, nie je nič lepšie ako zdieľať lásku k horskej cyklistike so svojimi deťmi. Ale keď sú na bežnom bicykli, je spravodlivé povedať, že ich fyzické schopnosti môžu byť trochu obmedzené – najmä ak jazdíte v teréne. To je to, čo robí e-bicykle takým skvelým vyrovnávačom; e-bicykle sú schopné vyrovnať rôzne úrovne kondície v rodine, takže každé dobrodružstvo je možné zdieľať. Len si predstavte, aké ťažké by bolo pre deti používajúce detské bicykle držať krok so skúsenými rodičmi na e-bicykloch!

Fit a zdravý koníček

Nie je žiadnym tajomstvom, že pravidelná aktivita vonku je pre naše telo dobrá a pomáha pri vývoji vášho dieťaťa. Nie všetky deti sú však rovnaké a niektoré sa tešia zo športu viac ako iné. A čo viac, herné konzoly, tablety a televízia sú najväčšími rivalmi pre detský čas, pokiaľ ide o prírodu. S toľkými obrazovkami, ktoré súperia o ich pozornosť, bicykle, žiaľ, nemusia byť vždy prvou voľbou. Tu potrebujete vzrušujúcu alternatívu, ktorá je rovnako zábavná (ak nie viac) ako sedenie pred obrazovkou. Elektrobicykle sú odpoveďou a verte nám: vaše dieťa nebude potrebovať veľa presviedčania. Dokonca aj pri nižšej úrovni kondície nebude ich vnútorný hlas príliš bojovať proti príťažlivosti e-bicykla. S každým zošliapnutím pedálu sa zlepší ich kondícia a budú spaľovať kalórie a zároveň sa skvele zabávať. Keď vzbudí ich záujem, horská cyklistika sa dokonca môže stať obľúbenou zábavou celej rodiny!

Väčšia flexibilita

Jedným z hlavných bonusov elektrobicyklov je ich rýchlosť – alebo skôr skrátený čas jazdy. Dostať sa tam, kam chcete s dieťaťom jazdiť, bude rýchlejšie, čo znamená, že si môžete vybrať časové úseky, ktoré vám najviac vyhovujú! To znamená, že sa môžete vydať na podvečernú jazdu pri západe slnka, aby ste sa vyhli poludňajšej horúčave v lete.

Na e-bicykli je čas na vašej strane – keď turisti zídu z hory, môžete si vybrať jazdu s dieťaťom. To vám dáva luxus objavovať tichú prírodu a v pokoji si užívať posledné slnečné lúče dňa.

Tagy