Začnite písať

PR ČLÁNKY

Odleťte na chvíľu od rodičovských povinností

Matky na materských dovolenkách, ale aj tie so staršími deťmi, vypĺňajú väčšinu svojho voľného času ratolesťami. Čo tak na chvíľu odísť od všetkých povinností, nechať deti s otcom či starými rodičmi a vydať sa na dámsku jazdu, napríklad spoznávať svet z vtáčej perspektívy?

Jednoduchý let balónom, ktorý zvládne každá mama

Existuje niekoľko rôznych typov letov, ktorých sa môžete zúčastniť. Napríklad lety balónom sú jedným z najjednoduchších a najobľúbenejších spôsobov, ako preskúmať oblohu, a je to skvelý spôsob, ako zabaviť priateľov a rodinu.

Najlepším miestom na vypustenie balóna je otvorené pole s dobrým výhľadom na oblohu. Keď je váš balón vo vzduchu, začnete vidieť orientačné body, ako sú stromy, budovy a kopce. Vodcu balóna môžete sledovať aj na zemi pomocou ďalekohľadu alebo teleskopu. Keď v diaľke uvidíte niečo zaujímavé, môžete dať vedieť pilotovi balóna, aby to mohol ísť spoločne s vami skontrolovať.

S trochou adrenalínu

Ak hľadáte niečo pokročilejšie, môžete vyskúšať aj iné typy letov balónom či lietadlom: lety teplovzdušným balónom, vyhliadkové lety či skoky z lietadla. Ak si chcete rezervovať let akýmkoľvek typom balóna či lietadla, musíte si najprv kúpiť letenku online alebo na jednom z mnohých miest na Slovensku, ktoré predávajú tieto zážitkové lety. Keď už máte lístok, je čas naplánovať si deň pomocou kontrolného zoznamu letu. Tento zoznam zahŕňa veci, ako je balenie vecí a obliekanie sa do aktuálneho počasia.

Vo výškach je teplota iná ako na zemi, preto je najmä pri lete v otvorenom balóne lepšie mať o vrstvu navyše. Mali by ste sa tiež uistiť, že je pripravené všetko vaše vybavenie, ako aj všetky potraviny a nápoje, ktoré si chcete vziať so sebou počas letu. A nakoniec, keď je všetko pripravené, je čas vyraziť a užiť si netradičný zážitok, na ktorý budete spomínať celý život. Vaše deti pár hodín bez vás zvládnu a vy načerpáte novú energiu.

 

Zdroj obrázku: Vera Norma / Shutterstock.com