Začnite písať

AKČNÉ TIPY TESTOVANIE

Prespí vaše bábätko celú noc? Takto sa bude v postieľke cítiť ako v bavlnke

Narodenie bábätka je pre ženu jedným z najkrajších zážitkov v jej živote. Aj preto slovenská značka SOFTELLO vyrába tie najkrajšie a najjemnejšie produkty pre bábätká a deti. Nielen aby sa im dobre spinkalo, ale aby sa cítili vo svojej postieľke bezpečne a mäkko, ako v bavlnke. Spoluzakladateľka spoločnosti Softello, Michaela Balážová, nám prezradila, čo všetko môžu mamičky svojim bábätkám dopriať v tej najlepšej kvalite tak, aby sa vo svojej postieľke vznášali ako na obláčiku.

Miška, ako a kedy sa začal písať príbeh s názvom Softello?

Úplne prvým impulzom bol očakávaný príchod nového člena našej rodiny – môjho synovca Riška. Pri plánovaní výbavičky preňho sme zistili, že nám na trhu chýbajú produkty, ktoré by nám vyhovovali, boli by podľa našich predstáv a s ktorými by sme sa stotožnili. Prvé výrobky boli teda vyrobené a určené pre rodinu, ďalšie pre známych a kamarátov, ktorým sa Riškova výbavička veľmi pozdávala a na základe pozitívnej spätnej väzby aj od nich sme zistili, že by to celé mohlo mať potenciál. A tak sme spoločne s maminou začali vytvárať značku SOFTELLO, do ktorej sme sa snažili preniesť prvok mäkkosti (z anglického “soft”) a hravosti. Rozhodli sme sa teda ísť do toho naplno.

Aká je dnes filozofia spoločnosti?

Na trh chceme dodávať výrobky ktoré sú v prvom rade udržateľné, kvalitné a dizajnovo zaujímavé. Celá naša filozofia odráža lásku k deťom a reflektuje túžbu poskytnúť deťom tú najlepšiu starostlivosť. A tým nemyslíme len prázdnu frázu. Keď sa pozriete do tých malých detských očí, chcete im zniesť aj modré z neba. Túžite po tom, aby sa cítili spokojne a v bezpečí. Nechcete im dať len tak hocijaký výrobok. Chcete pre ne to najlepšie.

Aké produkty pre bábätká a deti máte vo svojej ponuke?

V súčasnosti sa v našej ponuke nachádzajú hniezda, perinky, zavinovačky, veľké aj malé mantinely, detská posteľná bielizeň a najnovšie už aj textilné hračky a prikrývky. Čo sa týka periniek a zavinovačiek, naše zákazníčky si pri každej z nich môžu vybrať výplň – letnú, zimnú, alebo perovú výplň v závislosti od vlastných preferencií či obdobia pôrodu.

Do budúcna máme však oveľa väčšie plány, občas sa musíme už aj trošku krotiť :-). Do našej ponuky postupne plánujeme zaradiť vankúšiky, baldachýny, látkové plienky, vankúše na kojenie, či podložky na hranie. Keď tak nad tým premýšľam, asi by sme mali zverejniť inzerát na ďalšie krajčírky. Zároveň sa snažíme pracovať s modelom zero waste, a tak neustále hľadáme a vymýšľame využitie pre zvyšky našich látok, ktoré by v určitej forme mohli niekoho ešte potešiť. Ale o tomto až neskôr.

Z akých materiálov ich primárne vyrábate?

Všetky naše výrobky v súčasnosti šijeme výhradne z certifikovaného bavlneného saténu. Áno, bavlna je síce oveľa lacnejšia, no rozdiel v kvalite týchto látok je na dotyk veľmi výrazný. Bavlnený satén je však Mercedez medzi látkami vhodnými na šitie takýchto typov výrobkov a je to zároveň prírodný materiál. Vnútorné výplne našich výrobkov sú v závislosti od jednotlivých variantov výrobené z certifikovaného dutého vlákna FLEXOTERM 200, 400,  alebo husieho peria, ktoré sa postupne stáva veľmi populárnym najmä pre svoje termoregulačné vlastnosti, čo znamená, že bábätko sa v ňom v lete neprehrieva a v zime mu nie je chladno.

Vzhľadom na to, že pracujeme výhradne s certifikovanými prírodnými materiálmi, do budúcna uvažujeme aj o zaradení ďalšieho materiálu a tým je ľan.

Na čo pri výrobe produktov pre deti kladiete najväčší dôraz?

Najväčší dôraz kladieme na samotný materiál. Je pre nás veľmi dôležité, aby materiál, s ktorým detská pokožka dochádza do kontaktu bol jemný a príjemný. Preto volíme len certifikované prírodné materiály vhodné pre detskú pokožku, lebo zdravie dieťatka je pre nás absolútne prvoradé. Zároveň veľmi dbáme na kvalitu výrobkov a ich udržateľnosť.

Čím sa vaše produkty odlišujú od produktov iných výrobcov?

Väčšina konkurencie používa klasickú alebo prémiovú bavlnu, my používame bavlnený satén,  ktorý je oveľa jemnejší a príjemnejší na dotyk. Vďaka voľbe tohto materiálu máme aj veľmi pozitívnu spätnú väzbu na stálosť farieb, zákazníčky nám často píšu, že aj po viacnásobnom praní vyzerajú stále ako nové.

Takmer všetky naše výrobky majú vyberateľné vnútro, vďaka čomu je vždy možné vonkajšiu časť jednoducho oprať. Pri údržbe samotného výrobku je to veľmi dôležitý faktor. Ak sa totiž výrobok perie aj s výplňou, postupne sa výplň vnútri výrobku zráža a vytvára zhluky. Ak sa perie len samotná vonkajšia časť, je zabezpečená oveľa dlhšia trvácnosť výrobku. Zároveň sa takto šetrí aj miesto v práčke, čo má pozitívny dopad na životné prostredie.

Dizajn, ktorým sa naše výrobky líšia je teda už len čerešničkou na torte. Všetky látky si dávame potlačiť našimi vlastnými nami navrhnutými vzormi – grafickými návrhmi, ktoré reflektujú našu filozofiu jemnosti.

Aké parametre by mala spĺňať kvalitná zavinovačka pre bábätko? 

V prvom rade by mala byť vyrobená z materiálov, ktoré sú vhodné pre detskú pokožku. Rozmerovo by mala mať aspoň 80×80 cm, aby bola využiteľná aspoň do tej doby, kedy vám dá bábätko najavo, že v nej ešte chce byť. Následne je takáto zavinovačka využiteľná ako podložka na hranie, či prikrývka alebo podložka do kočíka.

Hrúbku vnútornej časti by mala byť aspoň tie 3-4 cm, aby bola zavinovačka dostatočne pevná a s bábätkom sa v nej dalo bezpečne manipulovať. Voľba vnútornej výplne zavinovačky je už čisto na preferencii mamičky, vnútorná časť by však takisto mala byť vyrobená z certifikovaných materiálov ako napr. certifikované duté vlákno, alebo perie ktoré ide takisto do popredia najmä kvôli spomínanej výbornej schopnosti termoregulácie.

Podlieha aj táto oblasť módnym trendom? Aké vzory a farby sú aktuálne in?

Určite áno, dizajn samotných výrobkov je často úzko spojený s dizajnom interiéru spálne či detskej izbičky. Väčšina mamičiek si želá, aby všetko spolu pekne ladilo. Preto sme sa rozhodli vyjsť im v ústrety a zaradiť do našej ponuky aj službu ušitia posteľnej bielizne v rovnakom dizajne aj pre manželskú posteľ, ktorá je často umiestnená vedľa detskej postieľky a tvoria tak jeden celok. Takto zladený priestor potom vyzerá skutočne krásne.

Medzi najobľúbenejšie vzory patria – Vtáčiky, Bodka, Eukalyptus a Kvietky. Čo sa týka farieb, najviac prevládajú farby neutrálne, zemité, ako biela, béžová, svetlosivá, či ecru.

Na čo by sa mali mamičky pri výbere zavinovačky zamerať?

V prvom rade na funkčnosť a praktickosť zavinovačky. Vyberateľné vnútro zavinovačky je pre mamičky veľkým pomocníkom a prispieva k jeho udržateľnosti. Ak sa zavinovačka perie aj s vnútornou výplňou, skracuje sa jej použiteľnosť. Vieme, že čas je popri bábätku veľmi vzácny, preto robíme všetko preto, aby sme minimalizovali čas potrebný na údržbu.

V poslednom čase sa veľa hovorí o tzv. udržateľnosti. Prečo je to podľa vás dôležité?

Udržateľný dizajn je niečo, čo by malo byť považované za samozrejmosť, dnes je to žiaľ len niečo ako konkurenčná výhoda. Zdroje našej planéty sú obmedzené, preto nie je možné donekonečna produkovať výrobky rýchlej spotreby tzv. Fast fashion, ktoré sa po krátkom čase používania znehodnotia. Naša slovenská krajčírska dielňa nikdy nebude schopná konkurovať lacnej čínskej výrobe. No kvalita výrobku by mala byť vo vyspelej spoločnosti jedným z prvých rozhodovacích faktorov pri nákupe. Keď my v dnešnej dobe vyčerpáme všetky zdroje, ďalším generáciám už neostane nič. Stojí teda za zváženie, či si radšej kúpite síce možno drahší, no kvalitnejší výrobok.

Miške veľmi pekne ďakujeme za rozhovor a pridávame ešte niekoľko recenzií od spokojných zákazníčok:

Našej malej sme kúpili od SOFTELLO hniezdočko, mantinely do postieľky, perinku a zavinovačku. Jeden mantinel nám aj ušili podľa nami zadaných rozmerov. Zavinovačku používame ako dečku alebo podložku na hranie a keď malú večer zabalíme do perinky, tak v noci spí 9 až 11 hodín vkuse! A ja som oddýchnutá matka aj vďaka SOFTELLO! Určite odporúčam, vecičky sú krásne a kvalitné. (Zdenka)

Už môžem aj porodiť, úprimne ja už som žasla len nad balením ako krásne to je zabalené. Mi aj slzičky vyšli, naozaj krásne, už teraz sa teším. (Lucka)

Dobrý deň, bábätko odkazuje, že je s hniezdočkom a perinkou veľmi spokojné:) (Ivanka)

Aj vás zaujali mäkkulinké zavinovačky aj ostatné produkty od slovenskej spoločnosti SOFTELLO a chceli by ste ich spolu so svojim bábätkom vyskúšať v pohodlí svojho domova? Napíšte nám, čím vás produkty SOFTELLO zaujali najviac, a my do najbližškej testovačky vyberieme možno práve vás! Tešíme sa na vaše komentáre.

Zdroj obrázkov: SOFTELLO, Freepik.

1 Komentár