Začnite písať

Uncategorized

Ako stvárňujú svoj svet ľudia s mentálnym postihnutím? Pozrite si ukážky prác na Výtvarnom salóne 2022

Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike, r. s. p. a ATHÉNA, o. z, Hnúšťa pripravili 26. ročník výstavy výtvarných prác ľudí s mentálnym postihnutím Výtvarný salón 2022.

Slávnostná vernisáž sa uskutoční dňa 14. októbra o 14.00 hod. v Knižnici Prof. Štefana Pasiara, Hlavná ulica 377 v Hnúšti.

Výstava potrvá od 14. 10. 2022 do 31. 10. 2022. Vstup je bezbariérový.

Otváracie hodiny:

po, ut, pia  8.00 – 16.00

str 9.00 – 17.00

štv je nestránkový deň

Cieľom výstavy je oboznámiť širokú verejnosť s výtvarným nadaním, spôsobom, akým stvárňujú svoj svet ľudia s mentálnym postihnutím. Do Výtvarného salónu ZPMP 2022 sa zapojilo takmer 70 účastníkov – domovov sociálnych služieb, špeciálnych materských, základných a praktických škôl, miestnych združení a jednotlivcov z celého Slovenska. Hlavná téma výstavy: Sen o mieri.

O výstavnej kolekcii rozhodovala odborná porota v zložení: Mgr. Anna Černáková PhD. – výtvarníčka, riaditeľka ZUŠ, Mgr. Miroslav Bračo – učiteľ ZUŠ, výtvarník, Mgr. art. Ivana Sláviková ArtD. – vedúca katedry sochárstva, Fakulta výtvarných umení Akadémie umení v Banskej Bystrici. Výtvarný salón je jednou z príležitostí, ktorá pomáha rúcať bariéry a hľadať porozumenie medzi ľuďmi s postihnutím a širokou verejnosťou. K výstave bol vydaný plagát, leták a skladačka, ktoré navrhla grafická dizajnérka Zuzana Chmelová.

Tagy