Začnite písať

INŠPIRÁCIE

5 kreatívnych tipov na jesenné tvorenie s deťmi

jesenné

Pri prechádzke v prírode nájdu deti množstvo pokladov, ktoré my dospelí vnímame skôr ako odpad. Ale vďaka troške fantázie si môžu deti tieto svoje poklady uchovať ako peknú spomienku na jeseň. Inšpirujte sa tipmi akčných mám a vytvorte si s deťmi krásne jesenné dekorácie z prírodných materiálov.

Lepenie listov

Jesenné listy rôznych tvarov a farieb sa dajú vyskladať do rôznych zaujímavých tvarov. Stačí vám na to aj obyčajný tvrdý papier alebo nejaký kartón, ak chcete ma väčší výtvor. Či si už vytvoríte zvieratko, domček, autíčko, fantázii sa medze nekladú. Nechajte deti, nech si v prírode nájdu rôzne listy a vetvičky, ktoré sa im páčia a spoločne potom vytvorte milú výzdobu do detskej izbičky.

Nám sa zapáčil aj tento tip na jesenného ježka od Kataríny Buffovej. 🙂 Milý, čo poviete?

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Katarína Buffová (@katarina_buffa)

Škatuľka na jesenné poklady

Posledné teplé dni babieho leta si s deťmi určite radi užijete vonku. Okrem tradičnej prechádzky im skúste vymyslieť zábavný program, napríklad zbieranie pokladov. Veď každá mamka určite zažila plné vrecká všakovakých vecičiek, ktoré si dieťa jednoducho musí doniesť domov. Inšpiráciou na skrinku na poklady sme našli u Evky z radosť_je_voľba, ktorá šikovne pretvorila nevyužitý obal na vajíčka.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Evka Lacková (@radost_je_volba)

Ježkovia z orechových škrupiniek

Príroda nám poskytuje mnoho skvelých materiálov na pretváranie. Baška Oparty sa napríklad rozhodla vdýchnuť nový život prázdnym orechovým škrupinkám, z ktorých vznikli malí ježkovia. Alebo medvedíky? 🙂 S deťmi si so škrupinkami a farbami určite vymyslíte veľa zaujímavých postavičiek.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Barbora (@baskaoparty)

Gaštanové sovičky

Aká by to bola jeseň bez gaštanov. Ak máte v okolí tento strom, určite si nenecháte ujsť príležitosť sledovať deti ako s napätím a vzrušením prehrabujú popadané listy a hľadajú malé hnedé guľôčky. A čo s gaštanmi, ktoré si prinesiete domov? Okrem toho že ich môžete použiť ako veľmi peknú jesennú dekoráciu, dajú sa z nich vytvoriť aj rôzne malé postavičky. A s trochou fantázie a fixiek aj malé sovičky, ktoré sme našli na profile Soničky z tvoriť_a_ľúbiť.

Senzorická tekvička

K jeseni neodmysliteľne patria aj tekvice. Niekde len také malé ozdobné, inde obrie vyrezávané. A niekomu najviac pasujú na tanieri ako teplá hrejivá polievka. Počas sychravých dní si však môžete vyrobiť aj senzorickú tekvičku z rôznych semienok. Jej výroba vôbec nie je náročná a inšpirovať sa môžete napríklad u mamy Zuzky zo Štvorilka.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Dzuriaková (@s_tvorilka)

Máte aj vy zaujímavé tipy na tvorenie s deťmi? Pošlite nám ich na redakcia@akcnemamy.sk a my ich pridáme do článku pre inšpiráciu. 🙂

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár