Začnite písať

PR ČLÁNKY

Aktivity vhodné do chladnejšieho počasia

Leto skončilo a s ním aj rôzne aktivity vonku. Počasie je stále chladnejšie a vy sa pýtate, čo budete robiť? Máme pre vás niekoľko skvelých tipov na aktivity do chladnejšieho počasia!

Aquaparky a kúpele

Množstvo ľudí v chladnejšom počasí chodí práve do aquaparkov, wellnessov alebo kúpeľov. Nie je nič príjemnejśie ako sa počas chladnejších dní ponoriť do horúcej vody a dopriať si uvoľnenie svalov a relaxáciu.

Tip pre vás – najlepšie aquaparky na slovensku nájdete v tomto článku.

Masáže

Doprajte si počas studenších mesiacov trochu viac oddychu a relaxu. Zájdite si napríklad na dobrú masáž. Na výber máte klasickú masáž, športovú masáž, lymfomasáž, thajskú masáž a množstvo ďalších.

Thajské masáže v Bratislave nájdete napríklad na tejto stránke so super ponukou.

Upratanie domu

Nie každý z nás má počas roka dostatok času na poriadne upratovanie. V chladnejších mesiacoch to je ideálna aktivity, keďže väčšina z nás trávi čas väčšinou doma. Pretrieďte si svoj šatník, vyhoďte staré a nepoužívané veci, urobte si poriadok v dokumentoch, …

Kultúra

S rodinou alebo kamarátmi sa vydajte za kultúrou. Navštívte najbliźšie múzeum, galériu alebo choďte do kina na super film. Každý mesiac nájdete v kinách nové zaujímavé filmy z rôznych žánrov.

Začnite čítať knihy

Ak nemáte náladu na skupinové aktivity, prípadne na niečo aktívne, začnite čítať novú knihu. Môže to byť kľudne nejaká náučná odborná literatúra, kde sa naučíte niečo nové. Prípadne začnite čítať motivačnú literatúru a získajte nový pohľad na nejakú tému. Ak hľadáte nejaké dobrodružstvo, prečítajte si nejaký dobrý román alebo drámu.

Nové recepty

Ak je vonku hrozné počasie a chcete skúsiť nejakú ďalšiu aktivitu vo vnútri, naučte sa nové recepty. Na internete nájdete obrovské množstvo zaujímavých receptov z rôznych kuchýň. Nikdy ste nevarili ázijskú kuchyňu? Urobte si Bun Bo nam bo. Chceli ste vždy vyskúśať španielsku kuchyňu? Urobte si paellu. Ak sa chystáte už dlho urobiť niečo z gréckej kuchyne, je správny čas! Urobte tzatziky. A potom nezabudnite na ochutnávku zavolať svojich kamarátov alebo rodinu.

Korčuľovanie

Korčuľovanie patrí k neoddeliteľným aktivitám pri studenšom počasí. V rôznych mestách nájdete kryté haly, kde sa dá korčulovať, prípadne niekde nájdete aj otvorené plochy na korčulovanie, najmä počas vianočného obdobia. Ak je vonku naozaj zima, môžete vyskúšať korčuľovanie aj na zamrznutom jazere.

Otužovanie

Ideálna aktivita, ak sa vonku ochladí, je práve otužovanie. Posledné roky sa teší stále väčšej obľube. Má totiž množstvo benefitov, medzi ktoré patrí aj posilnenie imunity. Keď začínate si však dajte pozor, a poriadne si naštudujte o otužovaní informácie. Môžete si totiž aj ublížiť. Prípadne sa pripojte k nejakej otužovacej skupine, ktorá vám všetko vysvetlí.