Začnite písať

PR ČLÁNKY

Ako si vybrať správnu dĺžku kabáta?

Dámske kabáty možno nájsť v rôznych štýloch, aby vyhovovali ženám všetkých typov postavy. Aký je najjednoduchší spôsob, ako zvoliť správnu dĺžku kabáta, aby v ňom silueta vyzerala harmonicky? Aké vrchné oblečenie bude vyzerať najlepšie v rôznych situáciách? Z akej látky by mal byť dámsky zimný kabát vyrobený, aby bol teplý a zároveň vzdušný?

Vrchný odev je dôležitým prvkom štylizácií pre jesenné a zimné obdobie. Na trhu nájdete kabáty, bundy a peleríny – každý si nájde niečo podľa svojich potrieb. Vrchné oblečenie by malo byť estetické, ale jeho primárnou funkciou je poskytnúť nositeľovi teplo. Ľudia si preto vyberajú odevy rôznych dĺžok alebo z rôznych druhov látok.

Ktoré vrchné oblečenie bude vyzerať najlepšie v rôznych situáciách?

Vrchné odevy považované za elegantné sú predovšetkým kabáty a peleríny z pletených látok. Saká sú zvyčajne každodenným odevom a je ťažké ich zakomponovať do elegantného outfitu. Kabáty sa preto nosia všade tam, kde dress code predpokladá štylizácie tohto typu. Budú tiež dobrým doplnkom neformálnej štylizácie. Kým saká sú stále vnímané ako typický každodenný odev, kabáty dámske sú rozhodne oveľa univerzálnejšie.

Ako si vybrať správnu dĺžku kabáta k postave?

V závislosti od výšky a vzhľadu postavy bude žena vyzerať dobre v kabáte rôznych dĺžok. Vysoké ženy si môžu dovoliť dámsky zimný kabát, ktorý bude siahať aj do polovice lýtok. Na druhej strane, o niečo nižšie ženy budú vyzerať lepšie v štylizáciách, ktoré zahŕňajú kratšie vrchné oblečenie. Postavu v tvare hrušky alebo obdĺžnika je potrebné doplniť kabátom s opaskom v páse, zlepší to vzhľad. Na druhej strane, jednoduché odevy budú vyzerať dobre na osobách s drobnou postavou.

Dámsky zimný kabát ako prvok zimnej štylizácie

Zimný kabát je vrchný odev, ktorý možno kombinovať prakticky s každou štylizáciou, najmä ak je dlhší – ak nie je rozopnutý, takmer úplne zakryje oblečenie, ktoré sa nosí pod ním. Preto sú tiež k štylizáciám s dámskym kabátom dôležité topánky a doplnky – oplatí sa zladiť farby topánok, kabelky a rukavíc. Dobre pôsobia aj šály a šatky v kontrastných farbách. Pokiaľ ide o pokrývku hlavy, s kabátom najlepšie vyzerajú zimné klobúky a elegantné baretky. Keď sa skombinujú všetky tieto prvky, môžete vytvoriť harmonickú štylizáciu.

Aké látky sú najlepšou voľbou pre dámske kabáty, aby boli teplé?

Výhrevné vlastnosti zimných kabátov závisia najmä od toho, z akých materiálov sú vyrobené. Pletená vlna je najobľúbenejšou tkaninou používanou pri výrobe tohto vrchného oblečenia. Vlna má výborné tepelnoizolačné vlastnosti, no je dosť drsná – preto sa oplatí vyberať kabáty s prímesou viskózy alebo bavlny.

Zdroj foto: pexels.com

Tagy