Začnite písať

Uncategorized

Jesenné podujatia organizujú v Trnave aj v okolitých obciach Ružindol a Smolenice

Druhý októbrový víkend v regióne Trnava bude plný podujatí. Obec Ružindol chystá tradičný Jesenný Rošindolský trh a na Smolenickom zámku sa uskutoční koncert klasickej hudby pre klavír a flautu.

Smolenický zámok spoločne s obcou Smolenice pozývajú na v poradí už druhý koncert z cyklu Hudba na zámku, ktorý bude venovaný vybraným dielam klasickej hudby pre klavír a flautu.

Koncert sa začína v piatok 7. októbra o 18:00 h. v Červenom salóne. Zaznejú tu skladby od J. S. Bacha, E. H. Griega, C. Debussyho až po súčasného nórskeho skladateľa Sommerfeldta v podaní flautistky Lucie Pintérovej a klaviristky Viery Bartošovej. Po koncerte bude nasledovať malá recepcia,“ hovorí Anton Chrvala, starosta obce Smolenice. Vstupenky na koncert bude možné zakúpiť priamo na mieste.

V Ružindole usporadúvajú tradičný Rošindolský jesenný trh, ktorý sa bude konať už piatykrát pre obyvateľov obce a ľudí z blízkeho okolia, v sobotu 8. októbra od 15:00 h.

Rošindolský trh niekoľkokrát do roka spája všetky vekové kategórie a na jeseň vytvára neopakovateľnú atmosféru slnečného októbrového popoludnia,“ hovorí starosta obce Peter Galanský.

Na trhu nebudú chýbať ručne vyrobené produkty, výrobky od stálych, ale aj nových predávajúcich, koláče, čerstvá káva alebo domáce lokše.

Pre všetkých, no najmä pre deti, máme pripravené milé prekvapenie, aj bohatý sprievodný program. Svoj mini koncert odohrá trnavský hudobník Peter Leto a zručné pekárky a pekári sa môžu prihlásiť do súťaže o najlepší jesenný koláč,“ hovorí Veronika Velická, spoluorganizátorka podujatia.

Október a november sú zároveň časom husacích a kačacích hodov aj v regióne Trnava. „Snažíme sa, aby v našej ponuke boli vždy aj sezónne jedlá, a preto sme si ako každý rok v tomto období, pripravili pre našich hostí ponuku kačacích a husacích špecialít podľa domácich receptov od piatku 7. októbra. Nebudú však chýbať ani menej tradičné jedlá ako kačací rillette či foie gras alebo konfitované kačacie stehná.,“ hovorí Pavol Erazmus, šéfkuchár Restaurant & Pension Patriot.