Začnite písať

Uncategorized

Iniciatíva Vianoční pomocníci štartuje druhý ročník. Aj vy môžete potešiť seniorov milým darčekom

Vianoční pomocníci sú celoslovenským projektom. Po úspešnom prvom ročníku v Poprade sa aktuálne pripravuje druhý ročník. Celkovo sa rozšíri do piatich slovenských miest – Košice, Poprad, Spišská Nová Ves, Kežmarok a Levoča – z ktorých najväčšieho sa ujala ako koordinátorka Linda Babušík Adamčíková známa na sociálnych sieťach pod prezývkou Lapkinn.

Hlavnou myšlienkou projektu je obdarovať a potešiť seniorov pred Vianocami a pomôcť im takto rozptýliť pocity osamelosti a nepotrebnosti, ktoré neraz pociťujú práve počas najkrajších sviatkov roka. V rámci Košíc sa tento ročník uskutoční v spolupráci so všetkými mestskými časťami, ktoré zabezpečujú opatrovateľskú službu pre seniorov a Strediskom sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici.

Každé prianie seniora sa od 1.novembra 2022 zverejní na Instagrame v znení meno, vek a prianie a ktokoľvek z celého Slovenska sa môže stať vianočným pomocníkom a zakúpiť toto želanie. Následne pošle alebo prinesie osobne vybraný darček pre daného seniora na určenú adresu a my ho pred Vianocami distribuujeme k seniorom. Minulý rok neraz posielali ľudia v úlohe vianočných pomocníkov nielen veci zo želania seniora, ale pridali toho aj viac. Do tretieho ročníka plánujeme zapojiť ďalších päť slovenských miest vrátane Bratislavy.

Každý z vás sa môže stať vianočným pomocníkom a vybrať, ktoré prianie splní a zašle ho na určené adresy. Následne ich v decembri odovzdáme každému seniorovi a pokúsime sa im aspoň takto spoločne spríjemniť vianočné sviatky v týchto neľahkých časoch,“ vysvetľuje organizátorka iniciatívy Zuzana Ľuptáková.

Zdroj foto: Vianoční pomocníci

Tagy