Začnite písať

PR ČLÁNKY

Minimalizmus v zimnom šatníku – čo sa určite bude hodiť?

Aké prvky sú povinnou výbavou minimalistickej skrine v zimnom období? V prvom rade praktické a nadčasové a navyše musia ladiť s ostatným oblečením a doplnkami, ktoré už vlastníte. Pozrite sa, čo nesmie chýbať v dámskom aj pánskom šatníku!

Teplá bunda a kabát

Vrchné oblečenie je nevyhnutné v každom zimnom šatníku. Na výber je veľa strihov, preto je najlepšie vybrať si ich podľa vlastného štýlu a preferencií.

Môžete sa rozhodnúť pre teplú páperovú bundu, ktorá bude ideálna na každodenné nosenie. Stavte na model jednoduchého strihu, ako je prešívaná bunda alebo parka s kapucňou. Keď sa rozhodnete pre tenkú páperovú bundu, potom ju môžete nosiť aj pod kabátom pre väčšie pohodlie počas chladných dní.

V minimalistickom šatníku sa bude skvele hodiť aj klasický vlnený kabát s dĺžkou mierne pod kolená. Môžete ho pridať k elegantným aj športovým outfitom, napríklad k svetru, bunde, mikine s kapucňou a k tomu dámske členkové topánky, čižmy, chelsea topánky či sneakersy.

Mäkký a príjemný sveter

Ďalšou nevyhnutnosťou každého zimného šatníka je teplý sveter. Najlepšie je mať hneď niekoľko strihov, napríklad klasický obliekaný cez hlavu, kardigán zapínaný na gombíky alebo županový model so zaväzovaním v páse.

Venujte pozornosť materiálu, z ktorého je sveter vyrobený. Najlepšie je, ak obsahuje vlnu, vďaka ktorej bude teplejší a útulnejší.

Tmavé džínsy v obľúbenom strihu

Ak rozmýšľate, aké nohavice budú v zime najlepšie, stavte na džínsy. Materiál, z ktorého sú vyrobené, Vám poskytne primeraný komfort.

Najlepšie je zvoliť model vo vašom obľúbenom strihu a v tmavšej farbe, napríklad námorníckej modrej alebo čiernej.

Štýlové pletené šaty

V zime sa nemusíte vzdávať nosenia šiat. Najlepšie je potom voliť teplejšie modely, napríklad pletené šaty, ktoré sú momentálne veľmi módne.

Šaty z príjemnej na dotyk, strečovej látky, siahajúce po kolená, s dlhšími rukávmi a rolákom sa budú hodiť do práce, na stretnutia s priateľmi aj na rodinné oslavy.

Vlnené sako

Ak máte radi elegantné štylizácie, vo Vašom minimalistickom šatníku by nemalo chýbať vlnené sako, napríklad z tvídu, boucle, kárované.

Vlnené sako môžete skombinovať s mnohými odevmi, napríklad s džínsami, elegantnými cigarkami alebo oblekovými nohavicami, a dokonca ho nosiť aj k šatám a sukniam.

Teplá čiapka, rukavice a šál

V minimalistickom zimnom šatníku budú samozrejme nevyhnutné aj doplnky ako čiapka, rukavice a šál.

Vyberte si súpravu vyrobenú z rovnakej látky, napríklad mäkkej vlny alebo kašmíru v univerzálnej farbe, ako je čierna, sivá alebo tmavo béžová.

Termoprádlo

Poslúži rovnako na výlet do hôr alebo na dlhšiu prechádzku, ako aj na každodenné použitie. Termoprádlo vyrobené zo špeciálnych tkanín rýchlo odvádza pot a poskytuje tepelný komfort.

Nezabúdajte ani na hrubšie pančušky alebo legíny, napríklad fleecové. Nosia sa pod šaty, sukne, nohavice, ochránia Vás pred chladom počas mrazivých dní.

Pohodlné topánky do chladného počasia

Ak máte radi elegantné štylizácie, vyberte si kožené čižmy alebo dámske členkové topánky. Úspešnou kúpou budú aj Chelsea topánky, teda chelsea členkové čižmy, ktoré dobre poslúžia v pánskych aj dámskych štylizáciách nosených k nohaviciam a dlhším šatám.

Preferujete športové štylizácie? Počas zimných mesiacov stavte na vyššie kožené sneakersy alebo čižmy so šnurovaním na hrubej podrážke.

Zdroj foto: pexels.com

Tagy