Začnite písať

INŠPIRÁCIE

Vyberte ten najlepší darček pre dieťa podľa jeho znamenia zverokruhu

Snažíte sa nájsť ten správny darček pre vašu ratolesť? Možno vám tento rok poradí ich horoskop. Hoci sú ľudské bytosti mnohostranné, astrologické znamenie vášho dieťaťa popisuje podstatu jeho osobnosti. Môže to osvetliť ich prirodzené záujmy, ktoré im zostanú po celý život.

Ak sa stále trápite s výberom toho správneho darčeka, skúste sa tento rok zamerať na výber hračiek, ktoré zodpovedajú týmto základným záujmom a osobnostným črtám. Možno budete prekvapení, že sa vaše dieťa bude s darčekom aj skutočne hrať a nezahodí ho po piatich minútach niekam do kúta.

Pozrite sa na tipy na darčeky pre vaše dieťa podľa jeho horoskopu:

Baran (cca. 20. 3. – 18. 4.)

Ako prvé znamenie zverokruhu sú deti narodené v Baranovi nebojácne a rýchlo sa pustia do akcie – pravidelný pohyb a aktivita je pre tieto deti absolútnou nevyhnutnosťou. Ich odvážna a asertívna povaha znamená, že ich priťahujú vysoké rýchlosti, hádzanie úderov a ostrých predmetov. Trampolíny, boxovacie vrece alebo doska na šípky by sa hodili k ohnivej osobnosti vášho malého barana. Deti Barana sú tiež veľmi súťaživé a milujú byť jednotkami vo všetkom. Ak má váš Baran súrodenca, môžete túto prirodzenú rivalitu potlačiť začlenením prvkov priateľskej súťaže, ako sú pretekárske bicykle alebo sledovanie toho, kto ako prvý prejde cieľovou čiarou s autom na diaľkové ovládanie. Napokon, deti Barana majú tendenciu byť šikovné a tešia sa z darčekov, ktoré precvičujú jemné motorické zručnosti a môžu sa pri nich aj trochu „zababrať“ – len nečakajte, že budú sedieť príliš dlho!

Býk (cca. 19. 4. – 19. 5.)

Deti narodené v Býkovi sú umelecké a milujú rozvíjať svoju kreativitu. Majú tiež najviac zosilnené zmysly zo všetkých znamení zverokruhu, takže darčeky, ktoré stimulujú čuch a hmat svojou vôňou a textúrou, fungujú naozaj dobre. Pod stromčekom ich potešia napríklad voňavé fixky, penové štetce alebo kinetický piesok vo veselých farbách. Pre svoju praktickú a materialistickú povahu Býci radi zbierajú veci a môžu sa čoskoro zaujímať o peniaze. Hračky s predstieranými peniazmi, ako je Monopoly Junior, hračkárska pokladňa alebo staromódne prasiatko, určite urobia radosť vášmu malému býkovi. Býk tiež patrí k elementu zeme, vďaka čomu sa budú radi hrabať v hline a záhradkárčiť. Pokojne im zaobstarajte aj hračkárske záhradné náradie, či mini sadu na záhradkárčenie so semienkami, ktorá sa dá umiestniť aj na parapet okna. 

Blíženci (cca. 20. 5. – 20. 6.)

Prirodzene zvedavé deti narodené v Blížencovi sú ako chodiace encyklopédie. Ich neukojiteľný smäd po vedomostiach ich vedie k neustálemu vyhľadávaniu príležitostí na vzdelávanie, či už ide o čítanie kníh, počúvanie príbehov alebo rozhovory s ostatnými. Zásobte sa súpravami príbehových knižiek a rozprávkovými kartami, ktoré podnietia jeho predstavivosť. Blíženci sú veľmi logickí a majú silné zručnosti pri riešení problémov, ktoré chcú využiť. Uistite sa, že svojmu dieťaťu poskytnete veľa spôsobov, ako precvičiť tieto zručnosti pomocou hádaniek, bludísk, logických a pamäťových hier. Blíženci patriaci k vzdušnému živlu sú nepokojní a bojujú s príliš dlhým sedením. Skateboardy, kolobežky, bicykle a kolieskové korčule sú vynikajúcou voľbou na uvoľnenie všetkej aktívnej energie.

Rak (cca. 21. 6. – 21. 7.)

Podobne ako krab, ktorý nachádza pohodlie a bezpečnosť vo svojej ulite, deti narodené v znamení zverokruhu Raka sú domasedmi. Potrebujú v dome útulný kútik, ktorý môžu nazvať svojím vlastným. Tiež sa veľmi starajú o svoj domov a skutočne chcú pomáhať okolo domu. Či už je to varenie jedla, upratovanie neporiadku alebo pranie bielizne, ak nemôžete svoje dieťa zapojiť do týchto skutočných aktivít, nechajte ho sa na ne aspoň hrať. Ich sentimentálna povaha ich núti vážiť si malé chvíle a tešiť sa z vytvárania spomienok. Ale ich emotívnosť a silné prežívanie pocitov ich môžu ľahko uniesť, preto je kľúčové, aby sme ich včas oboznámili so všímavosťou.

Lev (cca. 22. 7. – 21. 8.)

Tomuto znameniu vládne Slnko, ktoré je v strede našej slnečnej sústavy. Deti Levy milujú byť stredobodom pozornosti. Podporte ich hravú povahu tým, že im poskytnete množstvo príležitostí vystupovať pred ostatnými, či už ide o kúzelnícke predstavenie alebo hudobné vystúpenie. Levie deti sa veľmi starajú o svoj fyzický vzhľad a často napodobňujú dospelých vo svojich praktikách starostlivosti o seba. Rýchlo podčiarkujú svoju individualitu a ocenia vysokokvalitné, personalizované predmety. Ich kreatívny a súťaživý charakter znamená, že sú jedným zo znamení zverokruhu, pre ktoré sa dá naozaj nakupovať najjednoduchšie. Potešia ich darčeky spojené s tvorbou a umením, súťažné hry v prírode alebo jednoduchá stolová hra.

Panna (cca 22. 8. – 21. 9.)

Ak nechcete, aby vaše dieťa narodené v Panne prepadlo vašu skrinku s náradím, investujte do hračiek, ktoré dávajú jeho obratnej povahe náležitý impulz. Vzhľadom na ich starostlivú pozornosť venovanú detailom a precízny prístup môže vaše dieťa hrať so zložitými mechanizmami a stavebnicovými hračkami celé hodiny (čo sa pre vás premietne do voľného času!) Deti v Panne majú tendenciu mať silné logické myslenie. Skvelým darčekom budú teda hádanky a logické hračky akéhokoľvek druhu. Navyše majú silný cit pre organizáciu, preto, ak im dáte dostatok úložných priestorov, nebudete bojovať s kvantom porozhadzovaných hračiek všade okolo. Deti Panny tiež skutočne chcú pomáhať druhým. Hra na doktora alebo veterinára funguje obzvlášť dobre, pretože energia Panny je spojená so zdravím a domácimi zvieratami.

Váhy (cca. 22. 9. – 22. 10.)

Deti narodené v znamení Váhy majú vycibrený vkus a prirodzený cit pre krásu a estetiku. Radi rozvíjajú svoju prirodzenú kreativitu a energiu čerpajú aj z toho, že sa obklopujú peknými vecami a prostredím, ktoré lahodí oku. Uistite sa, že darčeky, ktoré pre nich vyberiete, sú vysokej kvality a prinášajú do ich života pocit pokoja a rovnováhy. Okrem iných umeleckých aktivít to Váhy ťahá k vytváraniu 3D tvarov, čo znamená, že okrem typických potrieb na kreslenie a maľovanie hľadajte darčeky, ktoré vytvárajú textúry a tvary. Tiež radi počúvajú a tvoria hudbu. Váhy, ako vzdušné znamenie, majú rady písané slovo a ocenia darčeky, ktoré upútajú ich predstavivosť.

Škorpión (cca. 23.10. – 21.11.)

Ako najzáhadnejšie a ťažko čitateľné znamenie zverokruhu deti v znamení Škorpióna radi riešia záhady – vrátane ich vlastných! Vynášať na povrch veci, ktoré sú skryté, je ich silnou stránkou. Baví ich predstierať, že sú detektívi alebo špióni a vrhať sa do záchrannej akcie. Deti Škorpióny sú tiež najnebojácnejšie znamenia zverokruhu. V skutočnosti sa im darí v riziku a nebezpečenstve. Vyhovuje im pracovať pod tlakom, preto majú v obľube rôzne hry na čas a súťaže. Fascinujú ich prírodné katastrofy. Vďaka ich silnej analytickej mysli prirodzene rozumejú číslam, čo znamená, že ich bavia hlavolamy a puzzle. Napokon, energia Škorpióna sa spája aj s lasermi a magnetmi, čo vedie k množstvu skutočne jedinečných nápadov na darčeky.

Strelec (cca. 22. 11. – 20. 12.)

Strelec je ďalším z ohnivých znamení. Deti narodené v znamení Strelca v dôsledku toho bývajú veľmi fyzicky aktívne. Okrem toho, že majú vrodenú potrebu hýbať telom, sú tiež malými prieskumníkmi. Ich záujem o cudzie krajiny a jazyky v spojení s ich dobrodružnou povahou znamená, že majú radi darčeky súvisiace s cestovaním. Deti Strelci sú často múdre nad rámec svojich rokov a prirodzene sa zaujímajú o globálne problémy. Ich smäd po vedomostiach a dobrá pamäť z nich robia chodiace encyklopédie! V skutočnosti ich myslenie má tendenciu byť veľmi strategické a ich myšlienky sú skutočne globálnej povahy. Váš malý lukostrelec môže byť tiež prirodzene priťahovaný učiť ostatných, takže hranie sa na školu by bola pre neho dobrá zábava. Napokon, deti Strelci sú veční optimisti, takže ak im dáme nástroje na pestovanie tohto optimizmu, bude sa im to páčiť.

Kozorožec (cca. 21. 12. – 19. 1.)

Deti v znamení Kozorožca, ktoré symbolizuje horská koza, sú obratné a milujú lezenie. Sú od prírody trpezliví a rozvážni vo svojich pohyboch, čo im pomáha prekonávať najrôznejšie prekážky. Vzhľadom na ich spojenie s horami sa Kozorožci radi hrajú s kameňmi a minerálmi. Bavilo by ich zdobenie skál zložitými vzormi alebo založenie zbierky minerálov. Energia Kozorožca je spojená s výstavbou a budovaním. Sú tiež veľmi logickí, pretože ich myslenie je usporiadané a štruktúrované. Kozorožci sú veľmi nezávislí a radi riešia hádanky sami.

Vodnár (cca. 20. 1. – 17. 2.)

Vzhľadom na ich nekonvenčný spôsob myslenia a výstredné nápady sú deti vo Vodnárovi ako malí vynálezcovia. Ich vedecká myseľ ich ťahá k vytváraniu najrôznejších experimentov. Darčeky, ktoré stimulujú ich inovatívnu myseľ a zoznámia ich s najnovšími technológiami, ich zamestnajú na celé hodiny. Vodnári dopĺňajú vzdušné znamenia, čo znamená, že sa radi učia. V skutočnosti ich zvedavá a rebelská povaha často vedie k tomu, aby sa učili o humanitárnych otázkach a sociálnej nespravodlivosti. Chcú niečo zmeniť a pomôcť ostatným. Vodnár je znamenie zverokruhu spojené s priestorom a oblohou a jeho vládcom je ľadový gigant Urán, čo znamená, že deti Vodnári si užívajú zimné športy všetkého druhu.

Ryby (cca. 18. 2. – 19. 3.)

Vďaka svojej veľkej fantázii deti Ryby milujú rozprávanie, od čítania fantastických kníh a vytvárania vlastných príbehov až po spoznávanie mýtických stvorení. Vďaka ich zasnenej povahe sú deti Ryby veľmi umelecké a kreatívne. Okrem záujmu o výtvarné umenie, ako je kreslenie a maľovanie, vaše dieťa pravdepodobne rado hrá alebo počúva hudbu. Ryby sú posledným vodným živlom, čo znamená, že deti narodené v tomto znamení sú emocionálne a sentimentálne. Baví ich zachytávať spomienky fotografovaním alebo vytváraním videí a vracať sa k nim, aby ich znova a znova upravovali. Vďaka zvýšenej emocionálnej povahe vášho dieťaťa sa obzvlášť zaujíma o praktizovanie vďačnosti, všímavosti alebo jednoduchého pohybu, ako je joga. Pod vládou Neptúna, vládcu morí, sa vaše dieťa môže tešiť aj z akýchkoľvek darčekov súvisiacich s vodou.

Zdroj foto. unsplash.com

Tagy