Začnite písať

PR ČLÁNKY

Ako si poradiť so všami a roztočmi v detskej posteli

Deti si častokrát zo školských kolektívov okrem skutočných kamarátov nájdu aj takých, ktorých prinesú domov a ani o tom nevedia. Reč je o všiach. Títo neželaní návštevníci spustia v domácnosti celý rad ošetrujúcich postupov a hygienických opatrení. Ako si s nimi hravo poradiť? Máme pre vás riešenie.

Boj s veternými mlynmi

Zbaviť sa vší nie je také jednoduché. Trvá to istú dobu. V prvom rade sa zvykneme zamerať na pokožku hlavy. Pravidelným umývaním vlasov špeciálnymi prípravkami proti všiam a vyčesávaním sa postupne dokážeme zbaviť vší.

Netreba však zabúdať ani na ďalšie miesta, ktoré je potrebné dezinfikovať a špeciálne vyčistiť. Zvýšenú pozornosť by sme mali venovať priestoru, v ktorom trávi dieťa dostatok času a je zároveň ideálnym miestom na množenie sa vší. Je ním detská posteľ a matrac. Obliečky, vankúše aj paplóny či prikrývky jednoducho vyperieme v práčke na dezinfekčnom programe, prípadne pri vysokej teplote a následne pri žehlení sa zbavíme akýchkoľvek pozostatkov neželaných hostí, ale čo v prípade matraca?

Samozrejme, existujú rôzne chemické a dezinfekčné prípravky. Tie však môžu narušiť vlákna v matraci a poškodiť ho. Na pohľad nikdy nekončiaci boj sa dá zastaviť účinným spôsobom. S pomocníkom Rockubot sa dostanete do hĺbky matraca a zbavíte sa rôznych alergénov a roztočov rýchlo, jednoducho a predovšetkým účinne.

Ako robot Rockubot funguje

Robot Rockubot kombinuje dve technológie – UVC žiarenie a ultrazvuk, ktoré sú svojimi germicídnymi vlastnosťami známe už dávno. Likviduje vírusy, baktérie a rôzne choroboplodné zárodky.

UVC žiarenie dokáže neutralizovať až 99,9% alergénov na povrchu matraca, ultrazvuk redukuje populáciu roztočov, vďaka tomu, že preniká do hĺbky 10 až 15 cm. Takže hravo si poradí aj so všami a ich zárodkami – hnidami. Vieme dobre, že sú to práve hnidy, na ktoré sa treba pri boji so všami zamerať, pretože vďaka svojmu pevnému obalu sú schopné prežiť aj v nehostinnom prostredí a pri ich odstraňovaní pomôžu len výrazne agresívne chemické prostriedky. Tomu sa však môžete vyhnúť a staviť na istotu.

Vďaka inteligentnému senzoru robot Rockubot zmapuje povrch a vy ho pokojne môžete nechať urobiť si svoju prácu. Manuálne s ním môžete dezinfikovať aj rôzne predmety bežného užívania (kľúče, mobil, klávesnica a podobne). Je praktický a hodí sa aj na cesty. Vďaka tomu sa môžete cítiť bezpečne kdekoľvek. A čo je výhodou? Pravidelným používaním výrazne zredukujete rôzne roztoče a váš matrac bude zdravotne nezávadný.

Viac informácii nájdete na stránke rockubot.sk

Tagy