Začnite písať

Uncategorized

Vláda odhlasovala zvýšenie prídavku na dieťa aj opätovné zavedenie príspevku pre rodičov prvákov

Prídavok na dieťa sa od začiatku budúceho roka zvýši zo súčasných 30 eur na 60 eur mesačne na jedno dieťa. Vyplýva to novely zákona o prídavku na dieťa, ktorú schválil parlament.

Opätovne sa tiež zavedie jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa v sume 110 eur pre deti, ktoré prvýkrát nastúpili do prvého ročníka základnej školy. Poskytovanie tejto dávky rodičom prvákov na základnej škole pritom od začiatku budúceho roka zrušil parlament schválením prorodinného balíčka Igora Matoviča.

„Predkladaný návrh zákona je vypracovaný v súlade s Programovým vyhlásením vlády Slovenskej republiky na obdobie rokov 2021 až 2024, v ktorom sa vláda zasadila o podporu rodiny, ako základnej bunky spoločnosti, a prijatie s tým súvisiacich opatrení na zlepšenie finančnej situácie rodín s nezaopatrenými deťmi,“ zdôvodnili návrh poslanci za hnutie Sme rodina, ktorí novelu zákona do parlamentu predložili.

Zdroj: Webnoviny.sk – Prídavok na dieťa v roku 2023 zdvojnásobí, opätovne sa zavedie aj jeho jednorazové zvýšenie pre prvákov. © SITA Všetky práva vyhradené.

Otcovia budú mať po novom nárok na 14-dňovú otcovskú dovolenku

Tagy