Začnite písať

PR ČLÁNKY

Zistite si, aké oblečenie si obliecť, keď vám je večne zima

Zima je obdobím, na ktoré sa veľa ľudí teší. Snehobiely sneh v lúčoch poludňajšieho slnka dokáže potešiť takmer každého. Presne – takmer. Sú aj ľudia, ktorí majú zimomriavky už pri pomyslení na zimu a počas celého tohto obdobia pociťujú prenikavý chlad, ktorý im veľmi účinne bráni čerpať zo zimnej aury to najlepšie. Môžete to však zmeniť a pripraviť sa na zimu, aby štipľavý mráz, vietor a vlhkosť neprekážali zimnému blázneniu na snehu. Čo sa oplatí mať v šatníku, aby ste počas snehovej búrky mohli odložiť deku a ísť na zimnú prechádzku?

Na každej vrstve záleží!

Už naše staré mamy vedeli, že v zime je najlepšie obliecť sa na cibuľku, teda obliecť si niekoľko vrstiev oblečenia, ktoré možno ľubovoľne obliekať a vyzliekať podľa toho, kde sa práve nachádzame. Dnes to však nemusí byť 5 vrstiev. Vystačia dve, ale dobre premyslené. Pre ľudí, ktorí nemajú radi chlad a neustále bojujú s mrznúcimi rukami a nohami, je veľmi dobrý nápad termo bielizeň. Tričko a legíny z látky, ktorá udržuje správnu telesnú teplotu a zároveň umožňuje pohodlne odvádzať prebytočnú vlhkosť, sa osvedčí nielen na horách alebo na svahu. Takáto spodná bielizeň je skvelou voľbou aj do mestských štylizácií k džínsom alebo oversize dámskym mikinám. Pridaním teplých, bavlnených ponožiek bude tepelný komfort zabezpečený za každých podmienok.

Pri príprave každodenných štylizácií do práce a na univerzitu sa budú skvele hodiť spomínané, nadčasové džínsy a pohodlné teplé dámske mikiny či módne, široké svetre. Ak chcete štylizácii dodať kúsok elegancie, môžete zvoliť sveter s ľahkým rolákom alebo výstrihom do V a na vrch ležérne sako. Pridajte k tomu zateplené čižmy alebo čižmy v dôstojníckom štýle a veľkú koženú tašku v kancelárskom štýle, vytvoríte súpravu ideálnu na veľa príležitostí. Na druhej strane, keď sa počas zimného popoludnia chystáte na svoju obľúbenú fitness aktivitu, stačí, ak si zmeníte hornú časť. Dámska športová mikina s kapucňou a manžetami je ideálnou voľbou, ak po cvičení plánujete osviežujúcu sprchu.

Na čom najviac záleží

Pre ženy, ktoré v zime mrznú a vonku vždy cítia chlad prenikajúci ich telom, je najdôležitejší výber správneho vrchného oblečenia. Dobre udržujúca teplo, priedušná dámska bunda má v tomto prípade cenu zlata a ak ešte k tomu pasuje k mnohým štylizáciám, je takmer na nezaplatenie. Do chladu príde vhod dlhá páperová bunda alebo kabát s vysokým golierom a kapucňou, ktorý navyše ochráni oblasť krku a hlavy. Dôležité je, aby oblečenie siahalo aspoň po líniu bokov a bolo vyrobené z kvalitných materiálov. Nepremokavá vonkajšia vrstva a prírodné páperie doplnené o podšívku z mäkkého materiálu, ktorý umožňuje odvod vlhkosti, je zárukou pohodlia za každých podmienok.

O teplo sa postarajú aj vlnené dámske bundy v štýle kabátov so štylizovanými chlopňami. Vyrobené z prírodných materiálov, ako je ovčia alebo alpaková vlna alebo luxusný kašmír, sú perfektnou voľbou na aktívnu zimu v meste. Voľbou univerzálnej farby sa bunda bude hodiť k akejkoľvek štylizácii – ku kancelárskym nohaviciam so širokou nohavicou, ako aj k dievčenskej zimnej sukni. Dámy, ktoré trávia veľa času vonku, by však mali pamätať na to, že dámske vlnené bundy nie sú nepremokavé, takže najmä počas hustého sneženia nebudú vždy tou najlepšou voľbou. Investovať treba aj do módneho, hrejivého šálu, podšitej čiapky a univerzálnych rukavíc, ktoré Vás nielen zahrejú, ale môžu byť aj dokonalým doplnkom Vašej štylizácie.

Zdroj foto: pexels.com

Tagy