Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Tri najlepšie praktické vychytávky do domácnosti, ktoré ocení každá mama

Materstvo je nádherné obdobie sprevádzané mnohými životnými skúsenosťami, s ktorými sa v živote stretávate po prvýkrát. Okrem radosti z príchodu nového člena rodiny sa tiež vyznačuje nedostatkom voľného času. Praktickí pomocníci sa preto stávajú ešte o čosi dôležitejšími a ich kúpa znamená rozumnú investíciu. Ktoré tri najlepšie vychytávky by vám v domácnosti nemali chýbať nielen počas materskej dovolenky?

Obaly na mobil

Nakúpili ste vašej ratolesti plyšové hračky od výmyslu sveta, farebné stavebnice, vzdelávacie knižky, pestré omaľovánky či jednoduché spoločenské hry, no aj tak pozostáva najväčšia zábava malého nezbedníka v kradnutí vášho smartfónu? Nemajte to vašim drobcom za zlé, deti skrátka rady napodobňujú všetko, čo vidia. Chcú len zavolať svojej babke, susedke alebo ocinovi, ktorý je práve v práci, presne tak, ako to robíte vy. Tu prichádzajú na scénu obaly na mobil, ktoré spoľahlivo ochránia váš teraz priveľmi vyťažený smartfón.

Zdroj: unspalsh.com

Práve vďaka nim môžete zahodiť obavy o telefón za hlavu a nechať vašu ratolesť, nech si pokojne povybavuje všetky dôležité telefonáty. Samozrejme, za vašej prítomnosti, keďže malé prstíky drobcov dokážu v telefóne narobiť niekedy poriadnu šarapatu.

Voskové obrúsky

Materstvo je obdobie plné učenia sa a získavania nových skúseností. Okrem toho, že sledujete vašu ratolesť, ktorá napreduje doslova míľovými krokmi, aj vy sa musíte veľa naučiť. Jedným z najkľúčovejších období je prechod z výlučne materského mlieka na bežnú stravu. Väčšina rodičov postupuje spôsobom pokus – omyl a skúša, na ktorú potravinu zareaguje bruško drobca pozitívne. To často končí kopou nedojedeného jedla, ktoré zvyčajne končí v koši. Takéto plytvanie je nielen neekonomické, ale aj neekologické.

Zdroj: unsplash.com

Riešenie ponúkajú voskové obrúsky, ktoré sú skvelou a ekologickou alternatívou na balenie potravín. Nezaberajú vo vašej skrini či chladničke veľa miesta a udržia čerstvosť potravín ďaleko dlhšie v porovnaní s klasickými plastovými dózami.

Robotický vysávač

S príchodom materských povinností často nezostáva veľa času nazvyš. Matky sú rady, ak majú priestor sa vôbec osprchovať, o umývaní vlasov nehovoriac. Jednou z vecí, ktoré idú bokom, je nekonečné luxovanie a drhnutie podlahy. A pritom je čistá podlaha pri malom drobcovi nesmierne dôležitá, keďže na nej spolu s vami trávi veľa času. Túto prekérnu situáciu vyriešite jednoducho investíciou do praktického robotického vysávaču s mopom, ktorý sa o všetko postará za vás. Užívajte si chvíle lozenia či prvých krokov na čistej podlahe, pre ktorú nemusíte ani len pohnúť prstom.

Zdroj: pexels.com

Ocenia ho nielen všetky zaneprázdnené mamy, ale tiež domácnosti s domácimi zvieratami, kde si podlahy vyžadujú ešte o čosi väčšiu pozornosť.

Titulná foto: pexels.com

Tagy