Začnite písať

AKČNÉ TIPY PR ČLÁNKY

Ako vybrať vhodné auto pre rodinu?

Výber ideálneho rodinného auta dokáže človeka neraz potrápiť. Je nesmierne dôležité zvážiť viacero významných faktorov, a to všetko s ohľadom na váš rozpočet. Aj túto pomerne zložitú úlohu však dokážete hravo zvládnuť, keď budete vedieť ako na to. Na čo si dať pozor, aby ste sa napokon dostali k vytúženému autu, ktoré bude vyhovovať celej rodine?

Komfort a dostatok priestoru

V rodinnom aute nepredstavuje dostatok priestoru len veľa miesta na sedenie či detské sedačky. Rozumie sa pod ním aj dostatočne veľký úložný priestor, kam zmestíte všetky veci, ktoré sa s každodenným rodinným životom spájajú. Ide predovšetkým o kočík, nákupné tašky, bicykle a mnoho iného. Nehovoriac o niekoľkodňových výletoch, pri ktorých potrebujete zabaliť takmer celú domácnosť. Obzvlášť s malými deťmi. Pre rodinné autá platí, že čím viac priestoru, tým lepšie. Ako ideálny typ vozidiel sa nám v tomto prípade ponúkajú SUV autá, ktoré ponúkajú bohatý vnútorný priestor, čo rozhodne poteší všetkých cestujúcich.

Spoľahlivosť

Presuny s autom plným detí dajú niekedy poriadne zabrať. Posledné, po čom v takýchto situáciách túžite, je neplánovaná porucha vozidla. Spoľahlivosť je preto pri výbere ideálneho rodinného auta kľúčová. O ňu sa postará predovšetkým vhodný model vozidla, ideálne s malým počtom predchádzajúcich majiteľov a čo najmenším možným počtom najazdených kilometrov. Najlepšie urobíte, ak sa poobzeráte po úplne novom aute, prípadne po spoľahlivých alternatívach, napríklad v podobe predvádzacích vozidiel.

Zdroj: pexels.com / Erik Mclean

Bezpečnosť

Bezpečnosť je dôležitá vždy. Keď však prevážate vzácny náklad v podobe vašej rodiny, je absolútne prvoradá. Predtým, ako pristúpite ku kúpe, mali by ste sa dôkladne informovať o všetkých bezpečnostných prvkoch, ktorými vozidlo disponuje. Obrovskou výhodou je aj dostupnosť inteligentných asistenčných systémov, ktoré pomôžu vodičovi zvládnuť akúkoľvek situáciu s ľahkosťou. Väčšina moderných áut má dnes naozaj slušnú bezpečnostnú špecifikáciu, preto by ste nemali mať problém vybrať si z ponuky také, ktoré bude vyhovovať všetkým vašim potrebám.

Náklady na kúpu a prevádzku

Vo väčšine prípadov sú veľké rodinné autá drahšie ako menšie mestské vozidlá. Na tento fakt treba tiež prihliadať pri tvorbe rozpočtu na kúpu nového štvorkolesového priateľa. S rastúcimi požiadavkami sa cena môže ešte o čosi posunúť smerom nahor. Pri výbere však okrem kúpnej ceny berte do úvahy aj prevádzkové náklady daného modelu. Vďaka dobrej spotrebe paliva tak môžete ušetriť nejedno euro z vášho rodinného rozpočtu, a tak je v tomto prípade na zváženie aj vyššia hranica kúpnej ceny.

Zdroj: pexels.com / Antoni Shkraba

Praktickosť

So škvrnami, mastnými odtlačkami prstov, rozliatymi nápojmi či chlpmi domácich zvierat sa v rodinnom aute zrejme budete stretávať. Bez ohľadu na to, ktorý model si napokon vyberiete, mal by byť dostatočne odolný, aby zvládol všetky cesty aj s tými najväčšími výmyselníkmi na zadných sedadlách. Pri výbere teda prihliadajte aj na kvalitu spracovania interiéru a dbajte predovšetkým na ľahko umývateľné materiály sedadiel a opierok.

Titulná foto: pexels.com / JAGMEET SiNGH

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár